Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ)

Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ)

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κ.σ πελτές ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2-3 μπαχάρια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας

4 μελιτζάνες
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε το κοκκινιστό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο πολύ καλά το μοσχάρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και στο τέλος τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτουμε νερό, ίσα να καλύπτει το μοσχαράκι, τα μπαχαρικά, αλάτι, και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του.
  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τις λιωμένες μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 12 Ιουν 2014



 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: