Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες σαλάτες! Συνταγή για πένες με τόνο και ελιές και καλή σας όρεξη!
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά:
Για 4 μερίδες
1 πακέτο (500 γρ.) πένες, όσο λεπτές βρείτε
1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα κόψετε κονκασέ
1 βαζάκι τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια λίγη ξερή ρίγανη
1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερός βασιλικός, τριμμένος)
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.
Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.
0 σχόλια: