Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Επιλέξτε ένα ασφαλές password



Για να μην πέσουμε κι εμείς θύμα υποκλοπής του προσωπικού μας κωδικού στο facebook και στο email, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε τα tips των ειδικών.


Εδώ και μερικούς μήνες, οι ερευνητές ασφαλείας του διαδικτύου, έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές το ευρύ διαδικτυακό κοινό για επικίνδυνα malware που επιτίθενται στους υπολογιστές μας και υποκλέπτουν τους κωδικούς μας.

Ήδη πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν εκατομμύρια παραβιασμένα προφίλ σε διάφορες σελίδες. Τα στοιχεία των χρηστών ήταν αναρτημένα στο διαδίκτυο και οι χάκερ, είχαν ελεύθερη πρόσβαση. Για να μην πέσουμε λοιπόν κι εμείς θύματα τέτοιων επιθέσεων, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε ορισμένα tips που μας δίνουν οι ειδικοί, όπως διαβάζουμε στο patrasevents.gr.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το ποια passwords δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε. Τα πιο δημοφιλή, που χρησιμοποιούμε πολλοί από εμάς, μάλλον επειδή βαριόμαστε να σκεφτούμε κάτι άλλο και φυσικά δεν πρέπει, είναι: «123456», «123456789», «password», «admin», «12345678», «1234567», «111111», «123123», «1234567890», «000000», «abc123», «1234», «aaaaaa», «654321», «sagapw».

Το σωστό

Με ποιον τρόπο τώρα θα επιλέξουμε όμως τον πιο ισχυρό κωδικό, τον οποίο δε θα ξεχάσουμε ποτέ; Οι ειδικοί συνιστούν, να αποφεύγουμε τα passwords και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε passphrases. Μία φράση ή μία μικρή πρόταση που σηματοδοτεί κάποιο συμβάν της ζωής μας, είναι πολύ εύκολο να τη θυμόμαστε. Ταυτόχρονα όμως, για τους επίδοξους χάκερ, το έργο γίνεται πολύ δύσκολο.

Για παράδειγμα η φράση που θα χρησιμοποιούσαμε, θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο: «Το 2013 επιτέλους αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας». Κρατάμε μόνο το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη και όλους τους αριθμούς. Έτσι ο κωδικός μας είναι: «Τ2013εαατπΜ». Τώρα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι έχουμε κάνει τη ζωή των χάκερ, αρκετά πιο δύσκολη.

Τα χειρότερα

Προς γνώση και ασφάλεια πάντως, δημοσιεύουμε τη λίστα με τους 25 χειρότερους κωδικούς ασφαλείας που δημοσιεύει η SplashData, μια λίστα η οποία προκύπτει από τους χιλιάδες λογαριασμούς που παραβιάζονται κάθε χρόνο.

Μετά από δύο χρόνια, η λέξη "password" έχασε τα πρωτεία στη λίστα. "Νικητής" για τη χρονιά που πέρασε ήταν το "123456″, αλλά πέρα από τα προφανή είχαμε και 8 νέες εισόδους στο Top 25 παροιμιώδους αφέλειας...



Ημερομηνία δημοσίευσης : 10 Φεβ 2014
  Πηγή




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: