Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης μάς δίνουν ένα ακόμη κίνητρο για να εντάξουμε στη διατροφή μας τον πρωταγωνιστή της μεσογειακής κουζίνας.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το λάδι ελιάς είναι ευεργετικό για την καρδιαγγειακή μας υγεία.
Πλέον μαθαίνουμε πως ωφελεί ιδιαίτερα και το σκελετό μας.
Συγκεκριμένα, Ισπανοί ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι συμπεριέλαβαν το συγκεκριμένο προϊόν στη διατροφή τους μέσα σε δύο μόλις χρόνια παρουσίασαν αύξηση στα επίπεδα οστεοκαλσίνης στο αίμα τους.
Για τι πράγμα μιλάμε;
Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που παράγεται στους οστεοβλάστες (τα κύτταρα που δομούν το οστό) και οι υψηλές τιμές της οποίας συνδέονται με γερά κόκαλα.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιόλαδου, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του κόκκινου κρέατος, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο οφείλεται στα πολύτιμα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λάδι.
0 σχόλια: