Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Να γιατί δεν πρέπει να «κρατάτε μούτρα» στον άντρα σας!


Να γιατί δεν πρέπει να «κρατάμε μούτρα» στον άντρα μας!

Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Emotion», ενδεχομένως να έχει ανακαλύψει το «κλειδί» της συζυγικής ευτυχίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η ικανότητα των γυναικών να επανακτούν την ηρεμία τους μετά από ένα συζυγικό καβγά είναι πολύ σημαντική για τη σχέση του ζευγαριού και το γάμο τους.


Η επικεφαλής της έρευνας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο «Pacific Graduate School of Psychology» της Καλιφόρνια, δρ. Λίαν Μπλοκ, ανέλυσε τα στοιχεία από 80 ζευγάρια, παρατηρώντας τις βιντεοσκοπημένες αντιδράσεις τους μετά από μια διαφωνία. Αυτό που ανακάλυψαν εκείνη και η ομάδα της είναι ότι ο χρόνος επαναφοράς των γυναικών σε κατάσταση ηρεμίας μετά τον καβγά είχε τεράστια επίδραση στη σχέση, συγκριτικά με τους άντρες τους, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα.

«Όσον αφορά τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, ο ρόλος των γυναικών είναι σπουδαίος», τονίζει η δρ. Μπλοκ και συνεχίζει: «Συναισθήματα όπως ο θυμός και η περιφρόνηση φαντάζουν πολύ απειλητικά στα ζευγάρια. Σύμφωνα, όμως, με τα ευρήματά μας, αν οι γυναίκες σύζυγοι είναι ικανές να κατευνάζουν τα πνεύματα, ξεκινώντας από τον εαυτό τους και συνεχίζοντας με τον άντρα τους, τότε ο γάμος τους μπορεί να εξακολουθήσει να ευημερεί».

Στη μελέτη, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους τη γλώσσα του σώματος στα ζευγάρια, τις εκφράσεις του προσώπου τους, τον τόνο της φωνής τους και τα θέματα συζήτησης που αποτελούσαν τα σημεία της διαφωνίας τους.

Αυτό που συμπέραναν είναι ότι η σπουδαιότητα του ρόλου των γυναικών στους συζυγικούς καβγάδες οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνες έχουν την ικανότητα να συζητούν σε βάθος και να προσφέρουν λύσεις σε πιθανά προβλήματα, πράγμα που δεν ισχύει καθόλου για το αντρικό φύλο.

«Βέβαια, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μη λειτουργεί τόσο καλά στους συζύγους των οποίων οι γυναίκες πολύ συχνά τους επικρίνουν κατηγορώντας τους ότι μεταπηδούν πολύ γρήγορα στη λύση του προβλήματος χωρίς καν να το συζητήσουν», εξηγεί η ειδικός.

Οπότε, αγαπητές κυρίες, την επόμενη φορά που θα τσακωθείτε με το σύζυγό σας, καλό είναι να θυμάστε ότι μια ψύχραιμη συμπεριφορά μπορεί να εξασφαλίσει και έναν ευτυχέστερο γάμο!


Ημερομηνία δημοσίευσης : 16 Νοε 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: