Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έξυπνα κόλπα για οικονομία σε όλους τους τομείς


Κράτα μόνο στο μυαλό σου ότι το βασικό ζητούμενο είναι να κάνεις ότι είναι δυνατόν ώστε να διατηρείς περισσότερο καιρό... τα πάντα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί για την οικονομία -και- στο σπί

Αν νιώθεις μεγάλο το βάρος που πέφτει στους ώμους σου και απαιτεί να αλλάξεις συνήθειες "κόβοντας" από παντού για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους καιρούς, τότε διάβασε προσεκτικά πιο κάτω και χαμογέλασε... Τα πράγματα ίσως είναι πιο απλά από όσο νομίζεις.


Κράτα μόνο στο μυαλό σου ότι το βασικό ζητούμενο είναι να κάνεις ότι είναι δυνατόν ώστε να διατηρείς περισσότερο καιρό... τα πάντα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί για την οικονομία -και- στο σπίτι σου.

Πλύσιμο πιάτων
Έχεις σκεφτεί πόσο νερό αλλά και απορρυπαντικό ξοδεύεις κάθε φορά που πλένεις κάτι στο χέρι; Ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Κάθε πρωί που θα ξυπνάς, γέμισε ένα μπολ με νερό και διέλυσε μέσα λίγο υγρό για τα πιάτα. Κάθε φορά που θα χρειάζεται να ξεπλύνεις κάτι, βούτα εκεί το σφουγγάρι και κάνε τη δουλειά σου. Άνοιξε τη βρύση μόνο για να ξεπλύνεις τα πιάτα και αυτά όλα μαζί, και όχι ένα ένα. Το πόσο συχνά θα αλλάζεις το νερό στο μπολ εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις. Ζύγισέ το μόνη σου.

Κεριά
Για να μη χαλάς άσκοπα τα κεριά σου υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ένας βασικός κανόνας είναι να προτιμάς κοντά και παχιά σχέδια αντί ψηλών και λεπτών που καίγονται πιο γρήγορα. Ακόμη καλό είναι να κόψεις χαμηλά το φυτίλι πριν το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά αλλά κα να το ψαλιδίζεις κάθε επόμενη φορά. Τέλος, φυσικά να μην τα αφήνεις εκτεθειμένα στη ζέστη.

Βαφή μαλλιών
Για να κάνεις τη βαφή να κρατήσει περισσότερο δοκίμασε δύο τρικ. Άφησε τα μαλλιά σου άλουστα για 2-3 μέρες πριν τα βάψεις και μη λουστείς για 2-3 μέρες αφού τα βάψεις. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες το χρώμα να κρατήσει περισσότερο και να μη χρειαστείς πολύ γρήγορα δεύτερη επίσκεψη.

Χτένισμα κομμωτηρίου
Έχει αναφερθεί από εμπειρίες πολλών γυναικών ότι αν κοιμάσαι σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τότε το μαλλί σου "κρατά" περισσότερο από την περίπτωση που ντύνεις το μαξιλάρι σου στο... βαμβάκι. Δοκίμασέ το...

Βερνίκι νυχιών
Για να κάνεις τα βερνίκια σου να κρατήσουν περισσότερο υπάρχουν δύο τρόποι σύμφωνα με τους ειδικούς. Αρχικά, αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην καλύτερη συντήρησή τους. Αν βέβαια δεν έχεις αρκετό χώρο στο ψυγείο, κράτα εκεί τα 2-3 πιο αγαπημένα σου. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Επίσης, σε περίπτωση που κάποια βερνίκια έχουν πήξει πολύ και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μπορείς να τα κάνεις να ξανανιώσουν αν ρίξεις μέσα λίγες σταγόνες ασετόν.

Χαλιά
Για να μην χαλάσεις τα χαλιά σου πριν την ώρα τους, καλό είναι, όταν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα να κάνεις αργές κινήσεις, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείς το πέλμα τους, αλλά και να είσαι όσο πιο σίγουρη μπορείς ότι θα καθαρίσεις ακόμη και ανάμεσα από τις ίνες.

Ρούχα
Σιγουρέψου ότι όταν αποθηκεύεις τα ρούχα στο τέλος της κάθε σεζόν, το κάνεις σωστά γιατί σκέψου πόσο θα στεναχωρηθείς -και εσύ και η τσέπη σου- αν κάθε φορά χαλάνε και 2-3...

Ευαίσθητα εσώρουχα
Όσο και να θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Το πλυντήριο ταλαιπωρεί, χωρίς καμία αμφιβολία τα ευαίσθητα εσώρουχά σου. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε αν δεν θέλεις να τα πλένεις στο χέρι -που είναι και το πιο ενδεδειγμένο- να τα βάζεις σε μια ειδική σακουλίτσα για τον κάδο έτσι ώστε να γλιτώσεις ότι μπορείς.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 4 Νοε 2013
 Πηγή


  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: