Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

4 απλοί τρόποι για να έχει αποτέλεσμα η δίαιτά σας



Ο personal trainer των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ, Χάρλεϊ Πάστερνακ είναι ο άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τις τέλειες σιλουέτες της Μίλα Γιόβοβιτς, της Μέγκαν Φοξ και της Αλίσια Κις.
Ο γυμναστής που ανέλαβε τη μεταμόρφωση της Τζένιφερ Χάτσον και βοηθάει την Κιμ Καρντάσιαν να επανέλθει σε άψογη φόρμα μετά τη γέννηση της κόρης της. Κατά συνέπεια, γνωρίζει όσο λόγοι ποια είναι τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της επιτυχίας όταν μιλάμε για αδυνάτισμα. Και ξέρει επίσης πολύ καλά ότι για πολλούς ανθρώπους, αρκεί να ξεφύγουν μια-δυο φορές από το πρόγραμμά τους για να παρατήσουν την προσπάθεια. Σε αυτούς απευθύνονται οι ακόλουθοι τέσσερις «κανόνες» που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

1. Μην κάνετε δίαιτα που περιλαμβάνει μόνο μία τροφή ή μόνο μία κατηγορία τροφίμων
Από τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ, μέχρι αυτή της λαχανόσουπας ή των ροφημάτων, υπάρχουν πολλά προγράμματα διατροφής που επιβάλλουν να τρώμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό. «Οι δίαιτες αυτές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», λέει ο Πάστερνακ. «Δεν υπάρχει καμία μαγική τροφή ή συνταγή. Επιπλέον, οι δίαιτες αυτές στερούν από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει από τις ομάδες τροφών τις οποίες αποκλείονται».
Τι να κάνετε: Το μυστικό για απώλεια και διατήρηση του ιδανικού βάρους δεν είναι άλλο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε λαχανικά, πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης.

2. Οι δίαιτες που υπόσχονται απώλεια πολλών κιλών σε λίγο χρόνο σπάνια έχουν αποτέλεσμα
Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν δίαιτα κάθε λίγο και λιγάκι, εννοώντας ότι μειώνουν δραστικά τις θερμίδες που λαμβάνουν για ένα διάστημα, για να επιστρέψουν αμέσως μετά στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες –και συνήθως και στα παλιά τους κιλά. «Αυτό το σύστημα δεν δουλεύει», λέει ο Πάστερνακ. «Αντίθετα, τις περισσότερες φορές βλάπτει αντί να ωφελεί. Βραχυπρόθεσμα, η απότομη μείωση των θερμίδων που λαμβάνει κάποιος και ο αντίστοιχος περιορισμός των θρεπτικών συστατικών, προκαλεί ψυχική και σωματική κούραση, ευερεθιστότητα και στομαχικές διαταραχές. Μακροπρόθεσμα, όταν χάνεις και ξαναπαίρνεις κιλά ξανά και ξανά έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, η κακή χοληστερόλη, το σάκχαρο, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί διαβήτης, κατάθλιψη, καρδιοπάθειες και κάποια είδη καρκίνου». Η συνήθεια αυτή επηρεάζει επίσης αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τι να κάνετε: Για να έχει επιτυχία η προσπάθειά σας, πρέπει να αλλάξετε τη συμπεριφορά και τη στάση σας απέναντι στο φαγητό. Η σωστή διατροφή δεν είναι κάτι που θα «ανεχτείτε» για δυο εβδομάδες, μέχρι να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες, αλλά ένας νέος, πιο σωστός και υγιεινός τρόπος ζωής που δεν θα περιλαμβάνει πολλές στερήσεις ώστε να μπορείτε να τον ακολουθήσετε για πάντα.

3. Μην είστε ανυπόμονοι
Συνειδητοποιήστε ότι δεν πρόκειται να χάσετε τα κιλά που σας περισσεύουν σε μια μέρα. Τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα διατροφής βασίζονται σε πολύ μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες ώστε να μην κουραστείτε γρήγορα. Εάν είστε περισσότερο άνθρωπος του «όλα ή τίποτα», δυστυχώς πολύ σύντομα είναι βέβαιο ότι θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
Τι να κάνετε: Επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε βήμα που κάνει στη σωστή κατεύθυνση, ακόμα κι αν είναι μικρό. Σίγουρα δεν θα δείτε κανένα τίτλο σε άρθρο, DVD ή βιβλίο για αδυνάτισμα με τίτλο «Χάστε 20 κιλά σιγά σιγά μέσα σε διάστημα πολλών μηνών», γιατί δεν θα πουλούσε όσο αντίτυπα πουλάει το «Χάστε 5 κιλά σε μια εβδομάδα», όμως κατανοήστε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για σίγουρο αδυνάτισμα που διαρκεί.

4. Η οργάνωση είναι σημαντική!
Ακολουθήστε από σήμερα τις παρακάτω συμβουλές:
- Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε και όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ μην πάρετε απολύτως τίποτα που δεν αναγράφεται σ’ αυτήν. Έτσι θα έχετε στο σπίτι τα απαραίτητα για ένα σωστό γεύμα και λιγότερες πιθανότητες να παραγγείλετε απ’ έξω.
- Πάρτε μαζί το φαγητό σας στη δουλειά. Όχι μόνο σας προφυλάσσει από το να φάτε κάτι πρόχειρο, λιπαρό και παχυντικό, όπως π.χ. μια τυρόπιτα, αλλά σας βοηθάει να κάνετε και οικονομία.
- Έχετε πάντα κάποια υγιεινά σνακ στο αυτοκίνητο ή την τσάντα σας για περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης». Αργήσατε να επιστρέψετε από τη δουλειά και πεθαίνετε της πείνας; Αντί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε μια στάση στο κοντινό σας φαστ-φουντ, φάτε μια μπάρα δημητριακών ή μια χούφτα ποπ-κορν χωρίς λάδι που μπορείτε να έχετε ακόμα και στο πιο μικρό τσαντάκι.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 16 Νοε 2013
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: