Παγάκια. Τίποτα παραπάνω από παγωμένο νερό. Νομίζετε! Τα παγάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παγώσουν απλά το ποτό σου αλλά και για να αρωματίσουν το φαγητό. Αρκεί να παίξεις σωστά με τις γεύσεις που θα παγώσεις. Μάλιστα άμα ψάξετε στο google θα δείτε πως η λέξη “παγάκια” έχει πάρα πολλά “χτυπήματα”.
Όλοι όταν πίνουμε το καλοκαίρι καφέ, χυμό, ποτό, εκεί προς το τέλος του που έχει νερώσει το πίνουμε με πολύ λιγότερη ευχαριστήση, αν τα παγάκια όμως ήταν από το ίδιο το ποτό δεν θα νέρωνε…
Παγάκια καρπούζι
1 μικρό καρπούζι
Λιώνετε το καρπούζι μέχρι να γίνει πουρέ. Ρίχνετε τον πουρέ σε παγοθήκες, βάζετε στην κατάψυξη και ρίχνετε σε ποτά με βότκα.
Παγάκια ουράνιο τόξο
Φρούτα
Βότανα
Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Κάντε το ίδιο και με τα βότανα. Βάζετε προσεκτικά στο μπλέντερ και φτιάχνετε μικρές ποσότητες πουρέ. Στην συνέχεια ρίχνετε μία κουταλιά σε κάθε θήκη και όταν παγώσουν, απολαμβάνετε. Ωραία με ανθρακούχο νερό.
Παγάκια λεβάντας
4 κουταλιές λεβάντας
Νερό
Βράζουμε την λεβάντα. Σουρώνουμε και αφήνουμε το νερό να κρυώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό μέσα στις θήκες για παγάκια και μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε παντού.
Παγάκια λεμόνι
Λεμόνι
Αντί να ρίξετε μία φέτα λεμόνι μέσα σε νερό απλό ή ανθρακούχο, δοκιμάστε τα παγάκια. Ανακατεύετε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού με νερό και το παγώνετε. Μπορείτε να ρίξτε και μερικά κομμάτια από λεμόνι. Ταιριάζει με νερό, τσάι, βότκα ή κοκτέιλ.
Παγάκια καφέ
Φτιάχνετε τον καφέ, τον αφήνετε να κρυώσει, τον βάζετε σε παγοθήκη στον καταψύκτη και έτοιμα.
Παγάκια κρασί
Αν σας περίσσεψε στον πάτο του μπουκαλιού κόκκινο κρασί, μπορείτε να το καταψύξετε σε παγοθήκη, και να χρησιμοποιείτε τα παγάκια κόκκινου κρασιού σε κάποιο φαγητό που ζητάει κρασί. Οικονομικό και πρακτικό.
Κύβους μαγειρέματος
Μυρωδικά της αρεσκείας σου
Ελαιόλαδο, νερό ή ζωμό από κρέας ή λαχανικά
Πάρε μικρές ποσότητες μυρωδικών και γέμισε τις θήκες της παγοκύστης. Έπειτα διάλεξε το υγρό στοιχείο που θα αποτελέσει τον κύβο σου και ρίξε σε κάθε θήκη ελαιόλαδο, νερό ή ζωμό. Βάλε τις παγοκύστες στην κατάψυξη.
Καθάρισε σωστά τις παγοθήκες
Και επειδή οι παγοθήκες από όλα αυτά τα “παιχνίδια” θα αποκτήσουν μυρωδιές μπορείς να ακολουθήσεις μερικά εύκολα βήματα για να είναι πάντα καθαρές και χωρίς μυρωδιά.
Βάλτε τη παγοθήκη κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για να λιώσουν τα υπολείμματα του πάγου.
Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής σε μισό φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε στην επιφάνεια της παγοθήκης λευκές γραμμές τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι αντί για τη σόδα μαγειρικής, με τον ίδιο τρόπο.
Ρίξτε το νερό με τη σόδα ή το ξύδι μέσα στη παγοθήκη, να πάει σε κάθε κύβο και καθαρίστε καλά με ένα σφουγγαράκι ή πανί.
Ξεπλύνετε καλά τη παγοθήκη με ζεστό νερό μέχρι που να εξαφανιστούν τα υπολείμματα της σόδας.
Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, γεμίστε πάλι την παγοθήκη με καθαρό κρύο νερό και βάλτε τη στην κατάψυξη.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: