Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Βελτιώστε την υγεία του σώματος και του πνεύματος


Βελτιώστε την υγεία του σώματος και του πνεύματος

Πρόκειται για ένα άθλημα κίνησης και πολύ δημοφιλή τρόπο άσκησης για όλες τις ηλικίες που πραγματοποιείται μέσα στο νερό. Ως άθλημα, το κολύμπι, είναι από τα πιο παλιά και συνηθέστερα, οι αρχαίοι Έλληνες του έδιναν πολλή προσοχή και θεωρούσαν άσχημο πράγμα το να μην μπορεί κάποιος να κολυμπά.




Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα και δε στοιχίζει πολύ ακριβά, ενώ έχει πολλά οφέλη για το σώμα μας και ταυτόχρονα αποτελεί έναν τρόπο άσκησης που συμβάλλει στη χαλάρωση του πνεύματος και την απομάκρυνση της έντασης και του άγχους.

Ακόμα και αν δεν ξέρετε να κολυμπάτε, πολλές πισίνες προσφέρουν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης, τα οποία είναι χρήσιμα και για όσους απλώς θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Το θετικό με την κολύμβηση είναι ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, καθώς ένα μαγιό και ένα σκουφάκι είναι συνήθως αρκετά για την πρώτη μας επαφή.

Από εκεί και πέρα ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά, στην περίπτωση που παρατηρήσετε ότι το χλώριο της πισίνας σας προκαλεί ερεθισμό στα μάτια.

Η αποτελεσματικότητα της κολύμβησης ως μεθόδου άσκησης εντοπίζεται στο γεγονός ότι κολυμπώντας κινούμε το σώμα μας κόντρα στην αντίσταση του νερού.

Οι κινήσεις που κάνουμε ωφελούν το σύνολο σχεδόν των μυών μας, δυναμώνοντάς τους και χαρίζοντάς τους ευλυγισία, ενώ με την κολύμβηση βοηθάμε επίσης τον οργανισμό μας να χάσει πιο εύκολα θερμίδες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι αυξάνουμε τις αντοχές μας χωρίς να φτάνουμε τον οργανισμό μας στα όριά του, καθώς μπορούμε να καθορίσουμε οι ίδιοι το ρυθμό μας.

Οι ειδικοί κατατάσσουν την κολύμβηση στους τρόπους άσκησης που προτείνονται ανεπιφύλακτα σε άτομα που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους στη μέση, τη σπονδυλική στήλη, τα γόνατα και τους γοφούς.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η κολύμβηση αλλά και η αεροβική σε πισίνα είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για άτομα που βρίσκονται στη διαδικασία ανάρρωσης από μυϊκούς ή άλλους τραυματισμούς.

Για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν γυμναστική και ψάχνουν μία μέθοδο που να μην είναι πολύ απαιτητική σε αντοχές και δύναμη, η κολύμβηση αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία του σώματος και του πνεύματός σας.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: