Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διαβήτης: τον "τρέφουν" τα κιλά της εγκυμοσύνης



Είσαι τόσο χαρούμενη με το μωρό σου που δεν σε αγχώνουν τα 6 κιλά που σου άφησε η εγκυμοσύνη; Κι όμως καιρός να κάνεις κάτι να χάσεις τουλάχιστον τα μισά από αυτά. Ο διαβήτης σε περιμένει στη γωνία. Δες τι πρέπει να γνωρίζεις πριν μείνεις πάλι έγκυος.

Οι γυναίκες που παίρνουν 6 ή περισσότερα κιλά μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη της κύησης κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους, όπως διαπιστώνεται σε νέα μελέτη.

Αν και συνήθως αυτός ο τύπος διαβήτη χάνεται μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον τοκετό και αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει τόσο η μητέρα όσο και το παιδί διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα στη ζωή τους.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να χάσεις κιλά ανάμεσα στις εγκυμοσύνες, ακόμη και η απώλεια 3 κιλών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στο μισό.

«Τα κύτταρα στο σώμα μας απορροφούν καλύτερα το σάκχαρο όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Samantha Ehrlich, MPH.

Αν και η μητρότητα μπορεί να μη σου αφήνει καιρό για γυμναστήρια, ο θηλασμός –με τον οποίο καις 500 θερμίδες την ημέρα– μπορεί να σε βοηθήσει να πέσει ο δείκτης της ζυγαριάς.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: