Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η κατά Πούτιν...λογοτεχνική εντολή

Τη βιβλιογραφία του...σωστού ρώσου μαθητή, που αποτελείται από 100 βιβλία, τα οποία οφείλει να έχει διαβάσει πριν τελειώσει το σχολείο, ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Guardian.


Η τεράστια λίστα του ρώσου Προέδρου υπάγεται βέβαια στην προσπάθειά του να «διατηρηθεί η κυριαρχία της Ρωσικής κουλτούρας» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
Στο άρθρο των 4.500 και πλέον λέξεων, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, ο Πούτιν αναφέρει χαρακτηριστικά: «τη δεκαετία του 1920, ορισμένα από τα πιο σπουδαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέταξαν μία οδηγία με βιβλία που αφορούσαν στην προώθηση της δυτικής κουλτούρας. Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά και με τη μεγαλύτερη επιρροή συγγράμματα, που θα διαμόρφωναν μάλιστα την δυτική κουλτούρα. Κάθε μαθητής που σεβόταν τον εαυτό του, όφειλε να είχε διαβάσει αυτά τα 100 βιβλία».
Με αρκετά, ομολογουμένως, χρόνια καθυστέρηση υπάγεται πλέον και αυτός στη…δυτική σκέψη και επιχειρεί να κάνει κάτι ανάλογο και στη Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μάλιστα κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές του Μαρτίου, διεκδικώντας για τρίτη συνεχόμενη φορά την προεδρία της Ρωσίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το έθνος του ανέκαθεν διάβαζε. Πρότεινε ακόμα να γίνει και μία έρευνα για τις πολιτιστικές προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή, ενώ επεσήμανε ότι η 100δα των βιβλίων δεν πρέπει να υπάγεται στη σχολική βιβλιογραφία, τύπου «παπαγαλία» αλλά ο κάθε ρώσος μαθητής οφείλει να διαβάσει τα συγκεκριμένα βιβλία στο σπίτι του, τον ελεύθερο του χρόνο.
Κερασάκι στην τούρτα των προεδρικών «λογοτεχνικών απαιτήσεων» αποτελεί το γεγονός ότι μετά την ανάγνωση οι μαθητές πρέπει να γράψουν εργασία, για ένα από αυτά τα βιβλία, η οποία μάλιστα θα αποτελεί και θέμα των τελικών εξετάσεων τους.
Χαρακτηριστική αντίδραση σε όλη αυτή την προεκλογική «καμπάνια» είναι η άποψη του δημοσιογράφου Alexander Nazaryan, ο οποίος μάλιστα γράφει βιβλίο για τους ρώσους μετανάστες στη Νέα Υόρκη, και ανέφερε για το νέο σχέδιο Πούτιν: «Κοινωνική μηχανική μέσω κρατικής λογοτεχνικής εντολής: τίποτα απ’ όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Πούτιν, δεν έδειχνε τόσο την επιθυμία να χειραγωγήσει την ανθρώπινη εξυπνάδα και να τη μετατρέψει σε υπακοή».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: