Οι εργασίες κατασκευής της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς το δήμο Καλαμαριάς θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2012, με τα τεύχη δημοπράτησης
να έχουν ήδη ετοιμαστεί για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού και ξεχωριστού έργου στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως το χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται τις επόμενες μέρες.Η υλοποίηση του έργου προχωρά κανονικά και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μαγκριώτης θα ολοκληρωθεί το 2015. Μέσω της πρώτης αυτής επέκτασης του Μετρό, μήκους περίπου 4,8 χιλ., που θα ξεκινά από το σταθμό «Πατρικίου», τον ενδέκατο, κατά σειρά, της βασικής γραμμής του Μετρό, υπολογίζεται ότι θα μετακινούνται καθημερινά περί τους 90.000 επιβάτες. Η επέκταση θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και πέντε σταθμούς.
Η χάραξη αυτής της επέκτασης του Μετρό, που από το σταθμό «Μίκρα» θα οδηγεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», δεν έγινε τυχαία, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, επισημαίνοντας ότι οι σταθμοί της θα ευνοούν τη λειτουργία της πόλης.
Ενθαρρυντικές για την απρόσκοπτη κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά θεωρούνται οι γνωματεύσεις των Εφοριών Αρχαιοτήτων, ότι στο τμήμα αυτό δεν αναμένονται αρχαιολογικά ευρήματα.
Πηγή: .real.gr




0 σχόλια: