Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μην το πετάξετε! Υπάρχει λύση και είναι ουσιαστική...


Μην το πετάξετε! Υπάρχει λύση και  είναι ουσιαστική...
Αρκεί μόνο μία μικρή βόλτα στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας για να διαπιστώσετε ότι από τα μεγάλα αντικείμενα κι έπιπλα που είναι πεταμένα στους δρόμους,
δίπλα από κάδους σκουπιδιών, μπορεί κάποιος να «εξοπλίσει» ένα ολόκληρο σπιτικό. Δεν είναι καθόλου αστείο! Στο ένα τετράγωνο, δύο πολυθρόνες με ξεφτισμένες ταπετσαρίες, ένας καναπές με πεταγμένα – σαν γουρλωμένα μάτια – τα ελατήρια. Λίγο πιο κάτω, ένα παλιό τραπέζι, στρώματα κρεβατιών, κομοδίνα, καρέκλες. Στην επόμενη γωνία, χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές, παντζούρια και παραθυρόφυλλα. Σε κάποιες περιοχές, είναι συνηθισμένες τέτοιες εικόνες. Πεζοδρόμια και τμήματα δρόμων κλείνουν με ογκώδη – και πολλές φορές επικίνδυνα – αντικείμενα. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν. Διαβάστε τα όσα ακολουθούν και θα το διαπιστώσετε!

ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΛΑ. Είναι κατανοητό να μη θέλει κάποιος να κρατήσει στο σπίτι του άχρηστα αντικείμενα, όπως παλιά ή σπασμένα έπιπλα που δεν έχουν πλέον κάποια χρησιμότητα. Ή μήπως τελικά έχουν; Πριν πάρετε την απόφαση να τα αποχωριστείτε, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να τα αξιοποιήσετε διαφορετικά. Για παράδειγμα, η παλιά και τρύπια πολυθρόνα σας, με ένα νέο φλοράλ (ή άλλο της αρεσκείας σας) ύφασμα μπορεί να γεμίσει μία γωνιά στο σπίτι σας και να της δώσει χρώμα ή το παλιό κομοδίνο αν τριφτεί και βαφτεί σε άλλο χρώμα, μπορεί να αναδειχθεί σε νέο, ολοκαίνουργιο επιπλάκι που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο στυλ του! Αρκεί, φυσικά, να έχετε τη διάθεση να ανακαλύψετε την καλλιτεχνική φλέβα που όλοι κρύβουμε και το μεράκι να ασχοληθείτε.

Αν, πάλι, είστε αποφασισμένες να διώξετε τα παλιά σας έπιπλα, αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια και καταλήξουν στη χωματερή, μπορείτε να τα χαρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ξεκινήστε από το οικείο περιβάλλον σας ή τη γειτονιά σας. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με φιλανθρωπικούς συλλόγους ή ξενώνες αστέγων που ενδεχομένως να χρειάζονται κάποια λειτουργικά και χρηστικά έπιπλα.

Α! Μην ξεχάσω να σας πως και για τον «Πράσινο Γάτο» που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 142 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα «γάτο» με κοινωνική συνείδηση και ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Εκεί, μπορείτε να αφήσετε όσα αντικείμενα δεν χρειάζεστε πια – από ρούχα, cd, βιβλία και παιχνίδια μέχρι έπιπλα – και ο «Πράσινος Γάτος» θα τα δώσει σε όσους τα έχουν ανάγκη, όπως άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά και σε φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο.

ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Στην περίπτωση που η κατάσταση των παλιών και ογκωδών αντικειμένων είναι τέτοια που ούτε να τα χαρίσετε μπορείτε ούτε να τα μεταποιήσετε, μπορείτε να τηλεφωνήσετε : α). στη γραμμή Καθαριότητας & Ανακύκλωσης 1960 του Δήμου Αθηναίων, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο β). στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος στο οποίο ανήκετε, προκειμένου να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την ημέρα και την ώρα που θα μεταφερθούν προς αποκομιδή.

ΠΑΛΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Είναι λογικό για κάποιον να θέλει να αντικαταστήσει απαραίτητες οικιακές συσκευές που έχουν χαλάσει, όπως π.χ. κουζίνα ή πλυντήριο, με καινούργιες. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουν όλοι, είναι οι άχρηστες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές να καταλήγουν στα σκουπίδια. Γιατί; Δύο λέξεις αρκούν για να προβληματίσουν. «Τοξικά απόβλητα». Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο επιβλαβές είναι για το περιβάλλον και τους ανθρώπους όταν απελευθερώνονται βλαβερές ουσίες και τοξικά υλικά από αυτές τις άχρηστες πλέον συσκευές; Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι εύκολο και απλό. Η λέξη κλειδί είναι «Ανακύκλωση». Πως; Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. (που αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Α.Η.Η.Ε. στην Ελλάδα) και βρείτε ποιο είναι το κοντινότερο σημείο συλλογής που σας εξυπηρετεί, δηλαδή το κατάστημα ή το ειδικό κοντέϊνερ όπου μπορείτε να αφήσετε την ηλεκτρική ή ηλεκτρονική σας συσκευή για να ανακυκλωθεί.

Μην ξεχνάτε πως το να πετιούνται στο δρόμο τέτοια αντικείμενα, είναι πρώτα απ΄ όλα έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, καθώς :
- δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών, είτε κινούνται πεζοί είτε με αναπηρικά καροτσάκια.
- είναι αιτίες τραυματισμών, πολλές φορές αρκετά σοβαρών, για παιδιά κι ενήλικες (π.χ. παραθυρόφυλλα με σπασμένα τζάμια, μεγάλα ξύλα με σκουριασμένες βίδες ή σκουριασμένοι σωλήνες κ.α.).
- σε αρκετές περιπτώσεις παραμένουν για μέρες στο σημείο που έχουν κακώς τοποθετηθεί, αποτελώντας εστίες μόλυνσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Θυμηθείτε! Η λύση είναι απλή και έχει οφέλη για όλους. Για εσάς, όσους αγαπάτε, τους γύρω σας, το περιβάλλον.

Πηγή: mylady.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: