Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς φάρμακα και η Θεσσαλονίκη

Κλειστά λόγω απεργίας θα είναι μέχρι την Πέμπτη και τα φαρμακεία της συμπρωτεύουσας.


Σε συνέλευση φαρμακοποιών της συμπρωτεύουσας επικυρώθηκε η απόφαση του ΠΦΣ για την πανελλαδική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία. Μάλιστα στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των φαρμακοποιών στο Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι τις ΥΠΕ.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει επίσης πως τα φαρμακεία της συμπρωτεύουσας δεν θα εκτελούν συνταγές εκτός ΙΚΑ μέχρι την Πέμπτη. «Οι συνταγές αυτές είναι αμφιβόλου νομιμότητας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, τονίζοντας ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο να μην πληρωθούν οι φαρμακοποιοί που τις εκτελούν.
Πάντως σχετικά με το θέμα της εκτέλεσης από γιατρούς εκτός Ι.Κ.Α., ο ΠΦΣ έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα εκτέλεσης αυτών των συνταγών, με τη δυνατότητα πληρωμών από το ΙΚΑ, και με σειρά θεμάτων τεχνικής φύσης. Μέχρι να λυθούν αυτά τα θέματα με επίσημη υπηρεσιακή εγκύκλιο από τις κεντρικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. συνιστάται στους φαρμακοποιούς να μην εκτελούν παρόμοιες συνταγές, ή να μην κόβουν απόδειξη λιανικής.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: