Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μπορεί το ψυγείο μας να γίνει "φαρμακείο"; Τροφές - φάρμακα



Το ψυγείο και όχι το φαρμακείο μπορεί να είναι η λύση για προβλήματα όπως η οστεοπόρωση, η υπέρταση, ακόμα και το hangover! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σωστή αντιστοιχία προβλημάτων με τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει στη λύση.


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Οι πρωτεΐνες είναι τα διατροφικά σας όπλα ενάντια στην κατάθλιψη. Ερευνες έχουν δείξει ότι με την πρόσθεση της τρυπτοφάνης -συστατικό που δομεί την πρωτεΐνη- στη διατροφή η διάθεση βελτιώνεται. Επίσης φροντίστε να τρώτε περισσότερα λιπαρά ψάρια. Τα ωμέγα 3 που περιέχουν βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο σωστά, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι όσοι δεν καταναλώνουν επαρκή ποσότητα είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

HANGOVER: To πλούσιο σε λιπαρά φαγητό πριν από την κατανάλωση αλκοόλ προλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό το hangover, καθώς το λίπος επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, επειδή καλύπτει για περισσότερο διάστημα το επίχρισμα του στομάχου. Η διατροφή του επόμενου πρωινού όμως θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετική. Αποφύγετε τα λιπαρά και τον καφέ, γιατί θα σας αφυδατώσουν περισσότερο. Φάτε φρούτα, μπανάνες και ακτινίδια, κατά προτίμηση, για να αποκαταστήσουν τα επίπεδα του καλίου στον οργανισμό σας.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Η διατροφή για την υγεία των οστών είναι καίριας σημασίας στην παιδική ηλικία, οπότε τροφοδοτούμε με 150 μιλιγκράμ ασβέστιο τα οστά μας σε καθημερινή βάση. Μετά τα είκοσι η διατροφή μπορεί να μην είναι τόσο κρίσιμη, αλλά είναι σίγουρα βασική. Η βιταμίνη D, που εκτός από τον ήλιο μπορεί να αντληθεί και από τα λιπαρά ψάρια, το γάλα και τα δημητριακά, είναι βασική για κάνει τον οργανισμό να απορροφά το ασβέστιο. Επίσης η βιταμίνη Κ, που συναντάται σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο, αλλά και το μαγνήσιο, που υπάρχει σε πατάτες και φακές, βοηθούν επίσης ιδιαίτερα στην υγεία των οστών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σύμφωνα με το World Cancer Research Fund, το ένα τρίτο των πιο κοινών καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή. Αυτά που θα πρέπει να τρώμε περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι ντομάτες, τα όσπρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, πράσινα λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: