Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Βραχιονοπλαστική: Για τέλεια μπράτσα


Βραχιονοπλαστική

Η πλαστική χειρουργική βάζει το "διορθωτικό χεράκι" της σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες: τα μπρατσάκια!
Μήπως να κάνω πλαστική;
Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας εξηγεί πως η πλαστική χειρουργική είναι η έσχατη λύση. "Όταν κάποιος έχει χοντρά μπράτσα και δεν μπορεί να τα χάσει, ή όταν χάσει πάρα πολλά κιλά και μετά κρέμεται το δέρμα, τότε μπορεί να απευθυνθεί στον πλαστικό χειρουργό".

Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω μια τέτοια επέμβαση;
Η επέμβαση αυτή δεν απευθύνεται σε κάποια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. "Συνήθως χειρουργούμε μετά τα 18 σε όλες τις πλαστικές επεμβάσεις. Αν φυσικά υπάρχει συμβουλή ψυχολόγου ή ψυχιάτρου που να συστήνει κάτι τέτοιο για ένα παιδί που έχει πρόβλημα με τα μπράτσα του, τότε χειρουργείται" εξηγεί ο κ. Κεραμίδας

Πρέπει να κάνω δίαιτα πριν το χειρουργείο;
"Υποτίθεται πως ο ενδιαφερόμενος τα έχει κάνει όλα και δεν μπορεί να δει αποτέλεσμα ούτε με δίαιτα, ούτε με κανέναν άλλο τρόπο. Άλλωστε πολλές φορές μπορεί να χάσει κιλά και να έρθει μετά τη δίαιτα. Γιατί όπως κρεμάει η κοιλιά, η ράχη, ο ποπός, το στήθος, κρεμάει και ο βραχίονας" επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας.

Ποια είναι η διαδικασία της πλαστικής επέμβασης στο μπράτσο;
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ζητήσει την συμβουλή ενός ειδικού πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαδικασία. Σύμφωνα με τον κ. Κεραμίδα υπάρχουν τριων ειδών τρόποι να βελτιώσεις τον βραχίονα:

1. Αν έχεις λίπος και είσαι νέος με καλό δέρμα θα κάνεις λιποαναρρόφηση. Μάλιστα τώρα, με την χρήση των ραδιοσυχνοτήτων, θα έχεις 40% περισσότερη σύσφιξη του δέρματος και πολύ καλό αποτέλεσμα

2. Αν έχει πολύ λίπος αλλά έχεις και πλαδαρό δέρμα, μπορείς να συνδυάσεις λιποαναρρόφηση με μίνι βραχιονοπλαστική. Μίνι βραχιονοπλαστική σημαίνει πως η τομή περιορίζεται μέσα στη μασχάλη. Άρα αφαιρείς λίγο δέρμα στο σημείο της μασχάλης και κάνεις και λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητα

3. Όταν πλέον έχεις χάσει πάρα πολλά κιλά και έχει κρεμάσει το δέρμα, τότε γίνεται η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής με την τομή από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα στην έσω επιφάνεια. Η βραχιονοπλαστική είναι στην ουσία η αφαίρεση του δέρματος.

Ποια από αυτές τις διαδικασίες χρειάζεται χειρουργείο;
Όλες οι διαδικασίες είναι επεμβατικές. Και η λιποαναρρόφηση. Απλώς η τελευταία είναι πιο ελαφριά. Γίνεται με μικρές τομούλες του μισού χιλιοστού, μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει μεγάλες ουλές. Η άλλη επέμβαση (βραχιονοπλαστική) έχει μεγάλη τομή και είναι από τις επεμβάσεις που δεν μας αρέσουν. Γιατί έχει τομή στη μέση του βραχίονα, που σημαίνει πως το καλοκαίρι να φοράς κοντομάνικο το καλοκαίρι, οι τομές φαίνονται. Οπότε όλοι σε ρωτάνε τι συνέβη.

Τι πρέπει να κάνω πριν την επέμβαση;
Όπως και σε κάθε επέμβαση, έτσι και εδώ ισχύουν όλοι οι βασικοί κανόνες πριν από το χειρουργείο:
- Ελάττωση του τσιγάρου
- Ελάττωση της κατανάλωσης αλκοόλ
- Απαγόρευση της ασπιρίνης 7 ημέρες πριν την επέμβαση
- Να είναι γενικά υγιής (απουσία ιστορικού καρδίας - έμφραγμα κτλ)

Στη συνέχεια ο ασθενής υποβάλλεται στις καθιερωμένες εξετάσεις για να βεβαιωθεί ο γιατρός πως όλα είναι εντάξει πριν την επέμβαση.

Πότε θα επιστρέψω σπίτι μου;
Και στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης, αλλά και σε εκείνη της βραχιονοπλαστικής ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως. Σε κάθε περίπτωση οι τομές της επέμβασης θα πρέπει να έχουν κλείσει σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Αν κάποιος υποβληθεί σε βραχιονοπλαστική καλό είναι να μην πάει στι δουλειά της για 7 ημέρες. Αν πάλι επιλεγεί η διαδικασία της λιποαναρρόφησης μπορεί ακόμη και μετά από 2-3 μέρες να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Αμέσως μετά την επέμβαση θα πρέπει ο ασθενής να φορέσει κορσέ και στα δύο χέρια.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Είναι λογικό να υπάρξει κάποιος πόνος ή τράβηγμα ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα με την απλή χορήγηση παυσίπονου.

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;
Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας είναι κατηγορηματικός: "Σαφώς. Εκτός κι αν ο ασθενής αποφασίσει να πάρει άλλα 100 κιλά. Είναι θέμα διατροφής. Αν πάρεις κιλά, τίποτα δεν είναι μόνιμο"
Πηγη:tlife.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: