Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μεσημεριανή υπνηλία


Μεσημεριανή υπνηλία

Λίγο μετά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, και αφού έχουμε φάει κάτι ελαφρύ στη δουλειά ή το σπίτι, έρχεται η αναπόφευκτη υπνηλία. Συνήθως καταφεύγουμε στην καφεΐνη και τη ζάχαρη για να γεμίσουμε ενέργεια. Υπάρχουν όμως και άλλοι, καλύτεροι τρόποι για να το πετύχουμε.
Οι διακριτικές αλλά θρεπτικές μερίδες φαγητού βοηθάνε στην καταπολέμηση του αισθήματος κόπωσης και υπνηλίας, ιδιαίτερα αργά το απόγευμα. Εννέα στους δέκα ανθρώπους που αισθάνονται ατονία τις απογευματινές ώρες δεν έχει φάει καλό πρωινό. Οπότε, διορθώστε το ταπεινό πρωινό και κάντε το ένα χορταστικό πρωινό και χωρίστε τα υπόλοιπα γεύματα σε μικρότερες ποσότητες, οι οποίες καλό είναι να περιέχουν κυρίως πρωτεΐνη και λιγότερο υδατάνθρακες.

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τον καφέ και τη ζάχαρη με άλλες, πιο μεταβολικά σωστές, τροφές. Ο οργανισμός μας έχει από μόνος του μία μεταβολική ενέργεια μοναδική, η οποία όμως με τα χρόνια, την κακή διατροφή και την ακινησία, χάνεται. Ποτέ δεν είναι αργά να την ξαναβρούμε, φροντίζοντας να τρώμε σωστά: ένα βραστό αυγό, μία τονοσαλάτα ή μία μπάρα δημητριακών, είναι προτιμότερα από έναν καφέ με ζάχαρη, μία kinder bueno ή ένα brownie.

Συγχρονίστε τα καθήκοντα της ημέρας με τα αντίστοιχα ενεργειακά επίπεδα. Τα πιο απαιτητικά κρατήστε τα για τις πρωινές ώρες, ενώ τα απογεύματα προσπαθήστε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον αλλά όχι πολύ απαιτητικό.

Μόλις φάτε το μεσημεριανό σας, τολμήστε μια βολτούλα έξω, στον ήλιο, ή τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη, αρκεί να έρθετε σε άμεση επαφή με τον αέρα και την κίνηση. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και εθιστικά. Απλά κάντε την αρχή.
Πηγη:nooz.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: