Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μετεγγραφή και στέγαση σε φοιτητική εστία μέσω ίντερνετ


Ηλεκτρονικά θα υποβάλλουν από σήμερα έως τις 20 του μηνός τις αιτήσεις μετεγγραφής επτά κατηγορίες φοιτητών, ενώ η ειδοποίησή τους θα γίνεται μέσω sms και mail.
Την ίδια ώρα όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα δωματιάκι στις φοιτητικές εστίες έχουν έως αύριο χρόνο, για να τρέξουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις μετεγγραφές αφορούν περίπου το 95% των υποψηφίων (δηλαδή όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία των δικαιούχων χωρίς ποσοτικό περιορισμό), ενώ όσοι υπάγονται στις κατηγορίες με ποσοτικό περιορισμό μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο τμήμα υποδοχής μέχρι τις 20 του μηνός.

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης οι φοιτητές που εμπίπτουν στις επτά κατηγορίες θα συνδέονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (www.metegrafesminedu.gov.gr), όπου θα πιστοποιείται η ταυτότητά τους. Στη συνέχεια θα επιλέγουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν, θα καταχωρούν τα στοιχεία της μόνιμης κατοικίας των ιδίων ή των γονέων τους, καθώς και το τμήμα φοίτησης του πανεπιστημίου ή ΤΕΙ όπου φοιτά ο αδελφός ή αδελφή τους. Στο επόμενο στάδιο οφείλουν να επιλέξουν τον πλησιέστερο στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους νομό, όπου βρίσκονται τα αντίστοιχα τμήματα με το τμήμα προέλευσης, ή την πόλη όπου φοιτά ή σπουδάζει τουλάχιστον ένας αδελφός ή αδελφή. Με την οριστικοποίηση της αίτησης οι φοιτητές θα ενημερώνονται από το σύστημα για τα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν στις γραμματείες των τμημάτων υποδοχής, καθώς και για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου. Εντός επτά ημερών από τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου για το τμήμα υποδοχής στο οποίο μετεγγράφονται. Ο έλεγχος πάντως θα είναι αυστηρός και οι παρανομούντες κινδυνεύουν με αποπομπή.

Οι επτά e-κατηγορίες
Οι κατηγορίες φοιτητών που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στις οποίες δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός είναι οι εξής (μόνο όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους):
1. Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα.
2. Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το 26ο έτος της ηλικίας του.
3. Τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας.
4. Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον έναν ή και τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τελευταίων τριών οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.
5. Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις.
6. Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων, οι οποίοι επιθυμούν τη μετεγγραφή τους σε τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).
7. Αδέλφια που φοιτούν σε τμήματα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και επιθυμούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ του ιδίου νομού (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).

Γραπτές… αιτήσεις
Στο γκισέ των γραμματειών των σχολών υποδοχής πρέπει να στηθούν όσοι θέλουν να μετεγγραφούν για λόγους οικονομικούς ή υγείας ή είναι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες. Οι εν λόγω κατηγορίες υπόκεινται σε ποσοτικό περιορισμό: 1. Φοιτητές που εγγράφηκαν σε τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ για έναν από τους λόγους υγείας που προβλέπονται στο άρθρο 35 του ν. 3794/2009 (Α 156) και έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 5% επί του αριθμού εισακτέων σε οποιοδήποτε τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης.
2. Φοιτητές ή σπουδαστές οι οποίοι είναι γονείς ή τέκνα ή αδελφοί ή σύζυγοι ατόμου που είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή πάσχει από μυική δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες, επειδή έχει κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, μετεγγράφονται σε ποσοστό 1% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής.
3. Τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τελευταίων τριών οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ. Οι μετεγγραφές της περίπτωσης αυτής δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν συνολικά σε ποσοστό το 14% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής (για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεπερνά το 9%).
4. Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τελευταίων τριών οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ (για Αττική και Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεπερνά το 4%).
5. Φοιτητής ή σπουδαστής τρίτεκνης οικογένειας δύναται να υποβάλει αίτηση μετεγγραφής μετά τη λήξη της προθεσμίας (4-20/10/2010) απευθείας στο τμήμα υποδοχής, εάν το τρίτο τέκνο της οικογένειας γεννηθεί μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται στο α’ εξάμηνο σπουδών.

Για τις εστίες
Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://esties.ein.gr. Σε αυτήν μόνον οι πρωτοετείς φοιτητές -μέχρι αύριο- μπορούν να συμπληρώνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση του κωδικού πανελλαδικών εξετάσεων.

Από σήμερα και για το 5%
Από σήμερα μέχρι και τις 20 του μήνα οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις πρέπει να υποβάλουν δικαιολογητικά στις επιτροπές νοσοκομείων, για να λάβουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους. Οι ειδικές επταμελείς επιτροπές εδρεύουν στα εξής νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (Π.Γ.Ν.) Αλεξανδρούπολης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά Άγιος Παντελεήμων, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.
Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων εντός του Νοεμβρίου στα λύκεια (συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα). Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.minedu.gov.gr.

Πηγή: makthes.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: