Μπορεί τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη να έχει μετατραπεί σε φρούριο, ωστόσο δε λείπουν και μερικά περιστατικά που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από περίεργα έως τραγελαφικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δε φρόντισε εγκαίρως να κλείσει καταλύματα για τις δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα αστυνομικοί των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δ» να μένουν σε ξενοδοχεία της... Κατερίνης ή παραλιακών περιοχών της Πιερίας, απ' όπου πηγαινοέρχονται καθημερινά.
Σε ξενοδοχεία στην Κατερίνη
Οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων ομάδων που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να πάρουν μέρος στα μέτρα, που σύμφωνα με το σχεδιασμό είναι πιο αυστηρά από κάθε άλλη φορά. Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι του υπουργείου προνόησαν να δώσουν στους αστυνομικούς τα χρήματα για τα καταλύματα, ώστε να μη χρειαστεί να τα πληρώσουν από την τσέπη τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ΕΛΑΣ, καθώς είναι ευέλικτες και συμμετέχουν τόσο σε περιπολίες όσο και σε περιστατικά καταστολής. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων, κανείς δε σκέφτηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι κάπου θα έπρεπε να κοιμηθούν όσες μέρες θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, για να λάβουν μέρος στα πρωτοφανή μέτρα εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Τους έδιωξαν από τη συνάντηση
Την ίδια ώρα, αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ που κλήθηκαν προχτές στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν και από τον ίδιο τον υπαρχηγό Ιωάννη Ραχωβίτσα για τα μέτρα της ΔΕΘ, εκδιώχθηκαν τελικά από τη συνάντηση, γιατί πήγαν με... ακατάλληλη ενδυμασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, φορούσαν βερμούδες, γεγονός που, όπως φαίνεται, ενόχλησε τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι θεώρησαν προτιμότερο να μην τους επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο όπου θα γινόταν η συνάντηση. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως, εάν είχε λάβει γνώση για το συγκεκριμένο περιστατικό ο κ. Ραχωβίτσας, μάλλον θα έδινε περισσότερη σημασία στο θέμα της ενημέρωσης και όχι στο... dress code (ενδυματολογικός κώδικας) των εκτός υπηρεσίας αστυνομικών.
Αλλωστε, όπως έλεγαν και πολλοί αστυνομικοί, αυτό που είχε σημασία ήταν να λάβουν οδηγίες από έναν αξιωματικό με τεράστια πείρα και σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του και όχι να αποκλειστούν από τη συνάντηση με τον υπαρχηγό εξαιτίας των... ενδυματολογικών τους επιλογών.
Πηγη:agelioforos.gr
0 σχόλια: