Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δερμοαπόξεση με Διαμάντια για Νεανική Επιδερμίδα



Η δερμοαπόξεση, σύμφωνα με έρευνα που αναφέρει πρόσφατο τεύχος του Archives of Dermatology, φαίνεται να προκαλεί μοριακές αλλαγές στο γηρασμένο δέρμα που μιμούνται το τρόπο με τον οποίο το νεανικό δέρμα επουλώνεται κατά τη διαδικασία ίασης τραύματος.

Η δερμοαπόξεση είναι μια μέθοδος αναζωογόνησης του δέρματος κατά την οποία χρησιμοποιώντας μια συσκευή στην οποία στο ακροφύσιο της έχει σωματίδια διαμαντιού αφαιρείται με ήπιο τρόπο η επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας. Η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ατροφικές ουλές ακμής, δυσχρωμίες και άλλα σημάδια γήρανσης του δέρματος.»

Ο Darius J. Karimipour, MD, και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor, προέβη σε βιοχημική ανάλυση των δειγμάτων βιοψίας δέρματος πριν και τέσσερις ώρες έως 14 ημέρες μετά από μια διαδικασία δερμοαπόξεσης. Σαράντα ενήλικες ηλικίας 50 έως 83 ετών με φωτογηρασμένο δέρμα στα μπράτσα τους προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στη μελέτη. Στον καθένα τους έγινε δερμοαπόξεση είτε με το ήπιο είτε με το πιο αδρύ ακροφύσιο για πιο «επιθετική» θεραπεία.

H μελέτη έδειξε πως όταν η δερμοαπόξεση εκτελείται με αδρύ ακροφύσιο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής μεγάλης ποικιλίας των χημικών ενώσεων που συνδέονται με την επούλωση τραυμάτων και την αναδιαμόρφωση του δέρματος. Αυτό περιλαμβάνει την κυτοκερατίνη 16, μια επιθυμητή αντίδραση σε περιπτώσεις τραυματισμού στο εξωτερικό στοιβάδα του δέρματος, αντιμικροβιακά πεπτίδια για αποφυγή μόλυνσης, μεταλλοπρωτεασών που διασπούν την δομή των πρωτεϊνών του δέρματος για να καταστεί δυνατή η επούλωσή της.

Αυτές οι μοριακές αλλαγές δεν παρατηρήθηκαν σε άτομα που έκαναν πιο ήπια δερμοαπόξεση ανέφεραν οι ερευνητές. Όλοι δε οι ασθενείς εμφάνισαν ήπια ερυθρότητα που τυπικά διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες.

«Έχουμε αποδείξει λοιπόν ότι οι επιθετική δερμοαπόξεση είναι μια αποτελεσματική διαδικασία για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου στο ανθρώπινο δέρμα», γράφουν. «Οι ευεργετικές μοριακές αντιδράσεις, χωρίς μάλιστα περίοδο ανάρρωσης, δείχνουν μπορεί να είναι μια χρήσιμη διαδικασία για την τόνωση, αναδιαμόρφωση και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός»

Πηγή: e-gynaika.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: