Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τορτελίνια σε αρωματική σάλτσα με μαστέλο Χίου


Συνταγή που ξεμυαλίζει όσους τη δοκιμάζουν. Η συμπύκνωση (σιγοβράσιμο) της σάλτσας σε χαμηλή φωτιά για 45΄ τη μετατρέπει σε μια παχύρρευστη κρέμα ντομάτας.

Mερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά

Υλικά
500 γραμμ. τορτελίνια (με κρέας)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. δυόσμος
1 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι πιπέρι
1 φλ. παρμεζάνα
250 γραμμ. μαστέλο Χίου κομμένο σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄, να δέσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.

Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια τυριού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.
Πηγη:argiro.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: