Κατά πόσο όμως είμαστε ολοκληρωτικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που είμαστε παχύσαρκοι; Πώς αντιδρά ο οργανισμός στην έλλειψη του;
Μερικά πράγματα που διαβάσαμε στο Discover Magazine και αξίζει να αναφερθούν:
1.Κατ' αρχάς, αν είστε παχύσαρκοι δεν ευθύνεται απαραίτητα ο τρόπός διατροφής σας, Το “φταίξιμο” μπορείτε άνετα το ψάξετε στα γονίδια που κληρονομήσατε από τους γονείς σας.
2.Η παχυσαρκία είναι η πιο διαδεδομένη κληρονομική “ασθένεια”, ξεπερνώντας τη σχιζοφρένεια, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον αλκοολισμό.
3.Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 70% από λίπος.
4.Κατά τη διάρκεια ενός έτους, περίπου το 10% των λιπωδών κυττάρων ενός ενήλικου πεθαίνει. Παρ' όλα αυτά, η αντικατάσταση τους από τον οργανισμό, είναι άμεση.
5.Ο συνολικός αριθμός των λιπωδών κυττάρων σταθεροποιείται μετά την ενηλικίωση του ατόμου. Ακόμα και αν κάποιος υποβληθεί σε γαστρικό δακτύλιο, χάνοντας πολλά κιλά, τα λιπώδη κύτταρα αγγίζουν μέσα σε δύο χρόνια τον αρχικό τους αριθμό.
6.Τα λιπώδη κύτταρα εξαφανίζονται μόνο με λιποαναρρόφηση. Η δίαιτα και η γυμναστική, απλώς τα συρρικνώνουν.
7.Η λιποαναρρόφηση είναι ένας τρόπος για φαινόμαστε πιο αδύνατοι, αλλά δεν μας κάνει υγιείς. Και αυτό γιατί δεν απομακρύνεται το λίπος γύρω από τα εσωτερικά όργανα, άρα οι όποιοι κίνδυνοι που προκαλεί το αυξημένο λίπος στον οργανισμό παραμένουν.
8. Ο οργανισμός όμως είναι σύμμαχος μόνο για τους αδύνατους.
Το “σχιζοφρενικό” στην όλη ιστορία είναι ότι τα λιπώδη κύτταρα παράγουν την ορμόνη λεπτίνη που διοχετεύεται στο αίμα. Όσο περισσότερο λίπος υπάρχει, τόση περισσότερη λεπτίνη παράγεται και συνεπώς τόσο λιγότερο πεινασμένος αισθάνεται ο οργανισμός. Όμως το κακό είναι ότι οι περισσότεροι υπέρβαροι άνθρωποι τείνουν να αναπτύσσουν ανοσία στην ορμόνη αυτή.
9.Οι άνθρωποι που σιτίζονται συνεχώς με έτοιμα φαγητά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ακόμα και αν δεν έχουν τον κληρονομικό παράγοντα.
10.Η βιομηχανία της δίαιτας είναι από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες παγκοσμίως, μετά τα πετρέλαια και τα... πορνό!
Πηγη:cosmo.gr
0 σχόλια: