Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το ποτό σώζει από το εγκεφαλικό;


Πιείτε ένα δύο ποτάκια την ημέρα και έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Προσοχή όμως. Ποτέ μαζί με...τσιγάρο!

Η κατανάλωση, με μέτρο πάντοτε, αλκοόλ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μόνο όμως όταν δεν συνδυάζεται με κάπνισμα. Μελέτη σε περισσότερα από 20.000 άτομα στη Βρετανία έδειξε ότι οι μη καπνιστές που κατανάλωναν λελογισμένες ποσότητες αλκοόλ είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Όταν όμως το ποτό συνοδευόταν από τσιγάρο, η προστατευτική αυτή δράση εξαφανιζόταν, ανέφεραν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ στους οποίους ανήκει η μελέτη κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Τορόντο. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα βγήκαν μετά την παρακολούθηση 22.254 ατόμων επί 12 έτη- κατά τη διάρκεια αυτών των ετών κατεγράφησαν 900 εγκεφαλικά επεισόδια.

Όπως προέκυψε, τα άτομα που κατανάλωναν αλκοόλ με μέτρο- ένα ως δύο μικρά ποτήρια κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και λίγο μεγαλύτερη ποσότητα για τους άνδρες- εμφάνισαν μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό κατά 37%. Ολα αυτά τα θετικά αποτελέσματα όμως αφορούσαν μόνο τους μη καπνιστές.

Η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αραίωση του αίματος, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται οι θρομβώσεις.



πηγη:newsit.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: