Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Γιατί έχει κολλήσει ο δείχτης της ζυγαριάς σου στα ίδια κιλά;



Πεθαίνεις στην πείνα, έχεις κόψει μαχαίρι τα γλυκά, που και που κάνεις και λίγο γυμναστική κι όμως, αποτέλεσμα δε βλέπεις! Αυτή η ρημάδα η ζυγαριά έχει κολλήσει στα ίδια κιλά και δεν λέει να κατέβει. Καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνεις λάθος, αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Παρασκάτω θα δεις τα 6 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος


1. Αρχικά, δεν έχεις θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο. Αν δεν έχεις εξαρχής αποφασίσει το αποτέλεσμα που θέλεις, δε μπορείς να φτάσεις εκεί. Για παράδειγμα, βάλε ως στόχο να χάσεις 5 κιλά, ή να χωρέσεις ξανά στο αγαπημένο σου τζιν που τώρα δεν σου κάνει. Μη ξεκινάς τίποτα χωρίς να έχεις αποφασίσει που θες να φτάσεις. Είναι σα να ξεκινάς για ένα ταξίδι, χωρίς να έχεις αποφασίσει τον προορισμό. Ρώτα τον εαυτό σου τι θέλει. Το «να αδυνατίσω» δεν είναι αρκετό. Το μυαλό σου χρειάζεται έναν ξεκάθαρο στόχο, ώστε να επικεντρωθεί σε αυτόν και να τον κατακτήσει.

2. Μπορεί να έκανες καλή αρχή, αλλά ίσως μετά να παρέκκλισες από την πορεία σου. Αυτό συμβαίνει αν δεν σχεδιάσεις πρώτα στο μυαλό σου τα στάδια για να κατακτήσεις τον στόχο σου. Για να χάσεις κιλά και να φτάσεις στο επιθυμητό βάρος, θα πρέπει να οργανώσεις ένα καθημερινό πλάνο, έναν οδηγό, που θα τον τηρείς ευλαβικά και με συνέπεια.

3. Μήπως δεν έχεις σταματήσει να κάνεις μικρές ατασθαλίες; Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να τρώμε όταν δεν πεινάμε. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κατακλυζόμαστε από κάποιο αρνητικό συναίσθημα ή όταν ειμαστε κουρασμένοι. Αμέσως, το μυαλό ζητάει κάτι γλυκό ή κάτι παχυντικό. Σε όλους συμβαίνει. Αλλά αν ενδίδεις συνεχώς στον πειρασμό και δεν συγκρατείσαι, μην περιμένεις να δεις τα κιλά σου να μειώνονται. Κάθε φορά που τρως από λιγούρα, οι τροφές αυτές μετατρέπονται σε λίπος, γιατί ο οργανισμός δεν τις χρειάζεται.

4. Δεν πίνεις αρκετό νερό. Καμιά φορά μπερδεύεις το αίσθημα της δίψας, με εκείνο της πείνας. Το νερό σε ενυδατώνει, βοηθάει στο αδυνάτισμα και σου δίνει ενέργεια, η οποία θα σε κάνει πιο δραστήρια. Πίνε πολύ νερό και θα δεις ότι οι επιδρομές σου στο ψυγείο θα λιγοστεύσουν.

5. Υπάρχουν τροφές που αντί να σε χορταίνουν, σου ανοίγουν την όρεξη. Τέτοιες είναι: το άσπρο ρύζι, η ζάχαρη, οι τηγανιτές πατάτες και γενικότερα οι τροφές που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Θα ήταν καλό να τις περιορίσεις.

6. Ίσως να μην έχεις επιλέξει το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος και να αδυνατίσεις. Συμβουλεύσου έναν γυμναστή, ο οποίος θα σου φτιάξει ένα πρόγραμμα που σου ταιριάζει και που θα σε φέρει πιο κοντά στον τελικό σου στόχο.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: