Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ζελέ από Μαυροδάφνη με ρόδια



Ένα εντυπωσιακό γλυκό που μπορείς να το φτιάξεις εύκολα και (σχετικά) γρήγορα.


Υλικά
> 1 κιλό ρόδια (τα σπόρια)
> 1 φιάλη Μαυροδάφνη
> 100 γρ. ζάχαρη
> 2 ξυλάκια κανέλας
> 1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο στα δύο κατά μήκος
> 25 γρ. φύλλα ζελατίνας (5 φύλλα των 5 γρ. ή 10 των 2,5 γρ.)

Εκτέλεση
> Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη Μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, τις κανέλες και το κλωναράκι της βανίλιας σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.

> Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στύψουμε προηγουμένως ελαφρώς ώστε να φύγει το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν καλά.

> Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα (όχι με σύρμα γιατί δημιουργεί αφρούς). Όταν αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και τα ξυλάκια της κανέλας και προσθέτουμε τα ρόδια. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα ρόδια να πάνε παντού και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3-4 ώρες ώστε να πήξει το ζελέ.

> Για να ξεφορμάρουμε το ζελέ εύκολα, βυθίζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.

> Η συνταγή αποδίδει από 10 ως 12 μερίδες.

Κι ένα tip
Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να βοηθήσουμε το ζελέ να πήξει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, για να μην είναι στη ζεστή κατσαρόλα και τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο (π.χ. ταψί) γεμάτο παγάκια. Ανακατεύουμε το ζελέ συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τα ρόδια και αδειάζουμε σε φόρμα.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: