Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Εμπιστοσύνη στα… καστανά μάτια


Εμπιστοσύνη στα… καστανά μάτια

Τα γαλάζια μάτια, και γενικά τα ανοιχτόχρωμα, μπορεί να θεωρούνται τεκμήριο ομορφιάς, όμως τα καστανά είναι τεκμήριο… αξιοπιστίας! Αυτό αποδεικνύει έρευνα του πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι με καστανά μάτια εμπνέουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους γύρω τους απ’ ότι αυτοί με ανοιχτό χρώμα.

Η έρευνα αυτή, που έχει άμεση σχέση με την φυσιογνωμική, επιχειρεί α συσχετίσει για πρώτη φορά το χρώμα των ματιών του ανθρώπου και το σχήμα του προσώπου του με την αξιοπιστία που εμπνέει στους γύρω του. Οι ερευνητές δούλεψαν με μια ομάδα 240 εθελοντών, και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν με βαθμό αξιοπιστίας τις φωτογραφίες 40 ανδρών και 40 γυναικών.

Φυσικά οι φωτογραφίες απεικόνιζαν πρόσωπα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και οι εθελοντές ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου, μόρφωσης και οικονομικής κατάστασης.

Τα γυναικεία πρόσωπα γενικά κρίνονται ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα ανδρικά. Το κοινό τους στοιχείο, όμως, είναι τα καστανά μάτια. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με τέτοιο χρώμα ματιών θεωρήθηκαν πρόσωπα άξια μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Επίσης τα στρογγυλά ανδρικά πρόσωπα, στα οποία το στόμα και το σαγόνι είναι μεγαλύτερα , θεωρήθηκαν ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα πιο στενόμακρα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τους Τσέχους ερευνητές, είναι το χρώμα των ματιών σε συνδυασμό με το σχήμα του προσώπου που μετρά και κάνει τη διαφορά. Οι ερευνητές έδειξαν στις φωτογραφίες απλά πρόσωπα με «τσιρότο» στην περιοχή των ματιών ή κοντινές φωτογραφίες που απεικόνιζαν μόνο τα μάτια αυτών που βρίσκονταν σε φωτογραφίες και δεν πήραν μεγάλες αποκλίσεις όσον αφορά την αξιοπιστία.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γενικότερα οι γαλανομάτηδες έχουν πιο γωνιώδη πρόσωπα, πιο μακρύ σαγόνι, πιο στενό στόμα, πιο μικρά μάτια και πιο απομακρυσμένα φρύδια. Αντίθετα, οι καστανομάτηδες τείνουν να έχουν πιο μεγάλο στόμα, πιο πλατύ σαγόνι, μεγαλύτερη μύτη και πιο σμιχτά φρύδια.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: