Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μήπως περπατάτε λάθος και δεν το ξέρετε;


Μήπως περπατάτε λάθος και δεν το ξέρετε;

Για τη μεταφορά, την άσκηση ή την αναψυχή μας, το περπάτημα αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής μας. Ο καθένας μάλιστα, έχει το δικό του τρόπο που περπατάει. Ο λάθος τρόπος περπατήματος όμως, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμούς. Ας δούμε ορισμένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν περπατάμε.


1) Όταν προσπαθούμε να περπατήσουμε γρηγορότερα, έχουμε την τάση να τεντώνουμε τα πόδια μας και να επιμηκύνουμε το διασκελισμόμας προς τα μπρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ένα αξιοπερίεργο και αδέξιο περπάτημα, το οποίο είναι αρκετά πιθανό ότι θα σας προκαλέσει πόνο στην περιοχή της ποδοκνημικής. Προτιμήστε τα συντομότερα και πιο γρήγορα βήματα.
2) Λάθος παπούτσια. Δεν είναι όλα τα παπούτσια της αγοράς κατάλληλα για περπάτημα. Συγκεκριμένα, απαιτούνται ορισμένα χαρακτηριστικά για να είναι το παπούτσι σας κατάλληλο για περπάτημα. Τα παπούτσια που χρειάζεστε, πρέπει να είναι πρώτα από όλα άνετα και ελαφριά αλλά και να έχουν ελαστικότητα. Τα δύσκαμπτα και βαριά παπούτσια, θα σας δυσκολέψουν και θα επιβαρύνουν τα πέλματά σας. Επίσης, καλό θα ήταν να αντικαθιστάτε τα παπούτσια που χρησιμοποιείται για περπάτημα ανά έτος.
Μήπως περπατάτε λάθος και δεν το ξέρετε;3) Περίεργος βηματισμός και πλατυποδία. Αντί το πόδι σας να κάνει μια σταθερή κίνηση και να πατάει από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, είναι συχνό να πατάτε κατά το περπάτημα, με όλο το μήκος του πέλματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους στην κνήμη σας αλλά και να νιώθετε πώς βαδίζετε, χτυπώντας το έδαφος και όχι περπατώντας με μία συνεχή «ροή». Σε τέτοιες περιπτώσεις η χρήση χαμηλού παπουτσιού και η μυϊκή ενδυνάμωση του ποδιού σας θεωρείται απαραίτητη.  
4) Άκαμπτα χέρια. Όταν περπατάτε και δεν κινείτε ταυτόχρονα τα χέρια σας, μπορεί να τα παρατηρήσετε συχνά να πρήζονται. Κατά το περπάτημα, για καλύτερη στάση σώματος και ισορροπία, οφείλετε να έχετε μια αρμονία στις κινήσεις σας. Κινώντας ταυτόχρονα τα χέρια σας, δίνετε ώθηση και ταχύτητα στο περπάτημά σας.
Μήπως περπατάτε λάθος και δεν το ξέρετε;5) Ασυγχρόνιστα χέρια. Το περπάτημά πρέπει να συμβαδίζει με την κίνηση των χεριών σας.  Κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα και κινώντας κυρίως μπροστά και πίσω τα χέρια θα βοηθήσουν για μια πιο ομοιόμορφη κίνηση. Αποφύγετε να περπατάτε σηκώνοντας ψηλά τους αγκώνες σας. Οι γροθιές σας δεν πρέπει να ξεπερνούν το ύψος του στήθους.
6) Δεν χρειάζεται να παρατηρείτε πάντα πού πατάτε, παρά τις κλασσικές παροιμίες που υπάρχουν. Σηκώστε το κεφάλι σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει τόσο στα μυϊκά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε (πλάτη, αυχένας) όσο και στην καλύτερη ρύθμιση της αναπνοής σας. Το ιδανικό θα ήταν, εάν το πηγούνι σας σχημάτιζε μια παράλληλη ευθεία με το έδαφος.

Μήπως περπατάτε λάθος και δεν το ξέρετε;7)  Κλίση σώματος. Είναι αρκετά συχνό, όσο περπατάτε να παρατηρείτε το σώμα σας να κλίνει προς τα μπρος ή πίσω. Με τον τρόπο αυτό, επιβαρύνετε αρκετά την πλάτη σας. Το περπάτημά σας, πρέπει να είναι ευθυτενές και με τους ώμους σας χαλαρούς. Είναι το γνωστό «περήφανο» περπάτημα. Για να εφαρμόσετε αυτό το περπάτημα, καλό θα ήταν να εξασκήσετε τους ραχιαίους σας.
8) Τα ρούχα επηρεάζουν και το περπάτημά σας εκτός από την εμφάνιση. Τα ρούχα που φοράμε πολλές φορές δεν ενδείκνυνται για τον καιρό, με συνέπεια να ιδρώνουμε συχνά και να δυσκολεύουμε το περπάτημά μας. Αντίστοιχα, για τον κρύο καιρό προτιμήστε να φορέσετε σκουφί ή καπέλο καθώς θα σας ζεστάνουν πιο γρήγορα.
9) Η αφυδάτωση είναι από τα κυριότερα προβλήματα στο περπάτημα όπως και γενικά σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Συγκεκριμένα, πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό σε συχνά διαστήματα (ανά ώρα ή 20λεπτο αν είναι πιο έντονο περπάτημα), ώστε να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.
10) Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με το περπάτημα. Πρέπει να ξεκουράζετετον οργανισμό σας, καθώς μετά από κάποιο σημείο οι πόνοι στα πόδια είναι αναμενόμενοι. Κάντε ένα διάλειμμα από την άσκησή σας, για να δώσετε την ευκαιρία στον οργανισμό να ανακτήσει δυνάμεις, να αποθηκεύσει ενέργεια και να χτίσει καλύτερα τους μύες.
 


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: