Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Διαλέγουν σύντροφο που μοιάζει στον αδελφό τους. Νέα έρευνα


Συνηθίζουμε να επιλέγουμε τους συντρόφους μας, με βάση κάποια κοινά που έχουμε, αλλά αυτό φαίνεται ότι... προχωράει και στην εξωτερική εμφάνιση. Πολλές γυναίκες διαλέγουν σύντροφο, που μοιάζει στον αδελφό τους.
Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι πολλές γυναίκες αναζητούν στον σύντροφό τους τον πατέρα τους, εξ'ού και προτιμούσαν να κάνουν σχέση με άντρες που είχαν παρόμοια συμπεριφορά (ή και ηλικία) με εκείνους. Τώρα μαθαίνουμε ότι το πρότυπο αυτό αλλάζει και είναι ο αδελφός.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour Journal, και έδειξε ξεκάθαρα τις ομοιότητες που υπάρχουν στην εξωτερική εμφάνιση ανάμεσα στους αδελφούς και στους συντρόφους των γυναικών που συμμετείχαν. Την έρευνα έκανε το Πανεπιστήμιο Northumbria και η επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι αυτή η επιλογή μπορεί αρχικά να ξενίζει, όποιον το ακούει, έχει, όμως, γενετικά πλεονεκτήματα.

"Αν και το να συνάψεις σχέση με τον ίδιο σου τον αδελφό είναι, αν μη τι άλλο, σεξουαλικά αποτρεπτικό, η αδελφική ομοιότητα δεν είναι" δήλωσε η Dr Tamsin Saxton, που είναι η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

"Τα πρόσωπα, που μοιάζουν πολύ με τα μέλη της οικογένειας, θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα βέλτιστο επίπεδο γενετικής ανομοιότητας".

Η Dr Saxton πιστεύει ότι αυτή η προτίμηση οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι βρίσκουν το οικείο ελκυστικό. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι επιλέγουν συνεργάτες που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, γούστα και απόψεις με εκείνους. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο, τα άτομα επιλέγουν κάποιον που τους μοιάζει.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από προηγούμενη μελέτη, που έδειξε ότι οι άνθρωποι επέλεξαν συνεργάτες που μοιάζουν με τους γονείς τους.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: