Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

Πώς να φτιάξεις τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες

Βήμα – βήμα, τα μυστικά και τις τεχνικές τους για τέλειους κολοκυθοκεφτέδες, για την πιο γευστική εκδοχή του αγαπημένου μεζέ. 

Το τυρί

Το τυρί που ταιριάζει στους συγκεκριμένους ψευτοκεφτέδες είναι ένα στεγνό τυρί, δεν θέλουμε να έχει υγρασία η παρασκευή. Μια στεγνή ξινομυζήθρα είναι ό,τι πρέπει (τους δίνω έναν πιο κρητικό χαρακτήρα). 

Χρησιμοποιώ φέτα, τους ταιριάζει πολύ, άλλοι βάζουν κεφαλοτύρι. Προτού προσθέσουμε τη φέτα στο μείγμα, την αφήνουμε στο ψυγείο χωρίς να τη σκεπάσουμε, για να στεγνώσει και να μη βγάλει καθόλου υγρά. Έτσι θα μειωθεί και η ποσότητα του αλευριού στο μείγμα των κεφτέδων – Μαντώ Ηλιοπούλου

Το λάδι

Το ελαιόλαδο, για μένα, δίνει νοστιμιά και αν τηγανιστούν σωστά, δεν βαραίνουν γευστικά γιατί δεν το απορροφούν

Προετοιμασία

Το κολοκύθι θέλει τρίψιμο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. κατόπιν μπαίνει σε σουρωτήρι και αλατίζεται με λίγο χοντρό αλάτι. Αποφεύγουμε το ψιλό, για να μην βγουν πολύ αλμυροί. Κατόπιν, το κολοκύθι θέλει πάρα πολύ καλό στύψιμο. Αναμειγνύεται με λίγη φρυγανιά, για να τραβήξει τα περιττά υγρά και για να κόψει και την αλευρίλα στη γεύση 

Τα μυρωδικά

Άνηθος, μάραθος, δυόσμος και μαϊντανός είναι τα μυρωδικά που ταιριάζουν τέλεια στους κολοκυθοκεφτέδες και τους απογειώνουν γευστικά. Επίσης, φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και το ξερό κρεμμύδι τριμμένο – χωρίς τα υγρά του. Δεν θέλουμε καθόλου υγρασία στο μείγμα γι’ αυτό και το στύβουμε πολύ καλά 

Το τηγάνισμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λάδι θέλουμε, αρκεί να είναι καυτό όταν τους ρίξουμε. Είτε ελαιόλαδο, είτε σπορέλαιο, είτε κάποιο μείγμα αυτών. Για να βγουν τραγανοί τούς τηγανίζουμε για αρκετό χρόνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 140º-160ºC να εξατμιστεί η υγρασία τους προτού αρχίσουν να παίρνουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Το σχήμα

Τους κάνουμε πλακουτσωτούς, λεπτούς, για να ψηθούν και μέσα. Αλευρώνουμε απέξω και τηγανίζουμε σε δόσεις αρχικά σε χαμηλή φωτιά και μετά σε δυνατή για να πάρουν χρώμα. Γίνονται και στον φούρνο στους 170οC στρωμένοι πάνω σε λαδόκολλα αλλά υστερούν θεωρώ σε γεύση 

Στο πιάτο

Μόλις αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και κάνουν τραγανή κρούστα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Τρώγονται αμέσως, ζεστοί, δεν μένουν για την επόμενη μέρα, γιατί θα κολλήσει το αλεύρι στο κολοκύθι και θα μαλακώσουν 




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: