Το λάδι δεν διαλύεται στο νερό και μπορεί να φράξει τις αποχετεύσεις, να προσελκύσει έντομα και να μολύνει το υπέδαφος.
Μάθε πού πρέπει να το πετάς, πώς να το φυλάς σωστά μέχρι να το ανακυκλώσεις και γιατί κάθε σταγόνα κάνει τη διαφορά. Ένα απλό λάθος που κάνει σχεδόν κάθε σπίτι – και ένας σωστός τρόπος που σώζει σωλήνες και φύση!
Αν όχι τότε σας βρήκαμε την λύση.
Εσείς τηγανίζετε συχνά στο σπίτι σας και δεν ξέρετε που να ρίξετε μετά το λάδι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:
Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.
Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να μας πει το σωστό τρόπο. Γι΄ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Αν επιλέξεις να διαδόσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω κάτω, είναι καλό για όλους…
Συμβουλές
Μην το ρίχνεις ποτέ στον νεροχύτη ή στην τουαλέτα.
Φύλαξέ το σε μπουκάλι και πήγαινέ το για ανακύκλωση.
Ένα λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει έως και 1.000.000 λίτρα νερού.
Αν έχεις τζάκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προσάναμμα με προσοχή.
Πολλοί από εμάς πετάμε το λάδι του τηγανιού κατευθείαν στον νεροχύτη, χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες.
Το αποτέλεσμα; Βουλωμένοι σωλήνες, δυσοσμία και ρύπανση στο περιβάλλον. Το σωστό είναι να αφήνουμε το λάδι να κρυώσει, να το συγκεντρώνουμε σε πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι και να το παραδίδουμε σε ειδικά σημεία ανακύκλωσης ή σε κάδους συλλογής τηγανελαίων.
Μικρές κινήσεις που προστατεύουν το σπίτι και τη φύση!





0 σχόλια: