Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Πως γίνεται το γάλα σε σκόνη

Το γάλα σε σκόνη παράγεται από το κανονικό γάλα με διαδικασίες που αφαιρούν το νερό από το γάλα και αφήνουν πίσω μια σκόνη. 

Οι βασικές βήματα για την παραγωγή γάλακτος σε σκόνη περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Συλλογή του γάλακτος: Το γάλα συλλέγεται από τις αγελάδες, αιγοπρόβατα, γίδες ή άλλα ζώα παραγωγής γάλακτος. Το γάλα πρέπει να είναι καθαρό και να πληροί τα πρότυπα υγιεινής.
  2. Θέρμανση: Το γάλα θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία για σύντομο χρονικό διάστημα για να απολυμανθεί και να εξαλειφθούν πιθανά βακτήρια. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως παστερίωση, βοηθάει στην αύξηση της διάρκειας ζωής του γάλακτος σε σκόνη.
  3. Εξάτμιση: Το θερμασμένο γάλα περνά από έναν εξατμιστή, όπου το νερό απομακρύνεται. Αυτή η διαδικασία γίνεται με μειωμένη πίεση για να διατηρηθούν οι θρεπτικές του ιδιότητες.
  4. Ψύξη: Η συμπύκνωση του γάλακτος που προέκυψε από τον εξατμιστή ψύχεται για να επιτευχθεί η σκληρότητα και η αφαίρεση του υπολειπόμενου υγρού.
  5. Αφαίρεση υγρού: Η ψυχρή συμπύκνωση του γάλακτος περνά από μια συσκευή αφαίρεσης υγρού, γνωστή ως σπρέι δροσερής κρούσης, όπου το γάλα σε σκόνη δημιουργείται με την αφαίρεση του υγρού. Η σκόνη συλλέγεται και συσκευάζεται σε κατάλληλα δοχεία.

Αυτή η διαδικασία παραγωγής γάλακτος σε σκόνη επιτρέπει τη μακροχρόνια αποθήκευση και την ευκολία στη μεταφορά, ενώ παράλληλα διατηρεί τις θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: