Είναι ιδανικό για λεμονόπιτα.
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 2 είδη αλεύρων, το αλάτι και το λάδι.
- Τρίβουμε με τα χέρια να τριφτεί το αλεύρι.
- Ριχνουμε λίγο λίγο το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί το μίγμα. Πρέπει να είναι απαλό και εύπλαστο.
- Όταν πλέον δεν κολλάει στα χέρια από το ζύμωμα, το βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε να γίνει λείο.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 1 ώρα ή και περισσότερο αν υπάρχει ο χρόνος.
- Χωρίζουμε τη μίγμα σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
- Αυτό το άζυμο ζυμάρι διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

Πηγή
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ




0 σχόλια: