Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2025

Άζυμο ζυμάρι

Είναι ιδανικό για λεμονόπιτα. 

Υλικά



Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 2 είδη αλεύρων, το αλάτι και το λάδι.
  2. Τρίβουμε με τα χέρια να τριφτεί το αλεύρι.
  3. Ριχνουμε λίγο λίγο το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί το μίγμα. Πρέπει να είναι απαλό και εύπλαστο.
  4. Όταν πλέον δεν κολλάει στα χέρια από το ζύμωμα, το βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε να γίνει λείο.
  5. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 1 ώρα ή και περισσότερο αν υπάρχει ο χρόνος.
  6. Χωρίζουμε τη μίγμα σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε.
  7. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  8. Αυτό το άζυμο ζυμάρι διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: