Πώς έφτιαξε το γλυκό
Το γλυκό έχει πολλές ιστορίες προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας που λέει ότι ο Linguanotto είχε ρίξει κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του γλυκού με μια δόση καφέ εσπρέσο με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν, το Alle Beccherie Ado Campeol. Αργότερα πρόσθεσε μπισκότα σαβαγιάρ τα οποία είχε ποτίσει σε εσπρέσο.
Φτιαγμένο με μόλις έξι συστατικά (αυγά, σαβαγιάρ, ζάχαρη, τυρί μασκαρπόνε, καφέ και κακάο) το επιδόρπιο βαφτίστηκε αρχικά «Tirame Sù», ένα όνομα που μεταφράζεται σε «τράβα με».
Ο δημοσιογράφος Gigi Padovani, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Linguanotto, έγραψε το βιβλίο «Tiramisù». Σεδηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το περίφημο γλυκό αναφέρει «Πολύ γρήγορα, το επιδόρπιο έγινε βασικό στο Le Beccherie. Σερβίρεται πάντα σε ένα στρογγυλό ποτήρι με μπισκότα ποτισμένα με καφέ και δύο στρώσεις κρέμα από μασκαρπόνε».
0 σχόλια: