Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Πώς να ξυρίσετε τη γραμμή μπικίνι σας (με ασφάλεια)!

Πρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να αφαιρέσετε την ηβική σας τρίχα. Αλλά αν προτιμάτε να ξυρίζεστε, απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και προσοχή από το ξύρισμα οπουδήποτε αλλού! Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν πώς θα το κάνουμε με ασφάλεια. 

Τόσο οι τρίχες όσο και το δέρμα «εκεί κάτω» είναι διαφορετικά από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα μας. «Η ηβική τρίχα είναι πιο χοντρή και πιο τραχιά από άλλες τρίχες, ενώ το δέρμα στην περιοχή είναι λεπτό και ευαίσθητο, περισσότερο από ό,τι σε άλλα σημεία όπου ξυρίζεστε, όπως οι μασχάλες ή τα πόδια», εξηγούν οι δερματολόγοι

Με λίγα λόγια, η μη τήρηση του σωστού ξυρίσματος μπορεί να είναι… η συνταγή τόσο για τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα, όσο και για τον ερεθισμό του δέρματος. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ένα εξαιρετικά απαλό (και ασφαλές) ξύρισμα.

1. Ξεκινήστε με ένα τριμάρισμα

Εάν η ηβική τρίχα σας είναι πολύ μακριά, το να κόψετε προσεκτικά μέρος του μήκους πριν από το ξύρισμα μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην βουλώσει η λεπίδα του ξυραφιού με τις τρίχες και θα σας βοηθήσει να κάνετε το πιο αποτελεσματικό ξύρισμα.

2. Χρησιμοποιήστε ένα νέο ξυράφι

Όσο πιο αιχμηρό τόσο το καλύτερο. Καλύτερα μάλιστα να επιλέξετε ένα γυναικείο ξυραφάκι μίας χρήσης μιας χρήσης. Επίσης σημαντικό: Η χρήση ενός ξυραφιού μιας χρήσης που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο ξύρισμα της γραμμής του μπικίνι είναι ένας καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα μόλυνσης.

3. Ξυριστείτε στο ντους

Ακούγεται προφανές, αλλά εδώ είναι η προειδοποίηση: Κάντε το ξύρισμα στην περιοχή, στο απόλυτο τελευταίο βήμα στη ρουτίνα του ντους (ή του μπάνιου σας). Το νερό και η θερμότητα βοηθούν στην απάλυνση τόσο του δέρματος όσο και των τριχών.

4. Απλώστε άφθονη κρέμα ξυρίσματος

Το στεγνό ξύρισμα απαγορεύεται δια ροπάλου, καθώς είναι η σίγουρη αιτία για έγκαυμα και ερεθισμό. Ενώ μπορεί χρησιμοποιήσετε σαπούνι ή αφρόλουτρο αντί της κρέμας ξυρίσματος στις μασχάλες ή τα πόδια σας, σίγουρα απαιτείται ένα ειδικό προϊόν ξυρίσματος σε αυτήν την περίπτωση.

Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι γλιστρά ομαλά σε αυτό το ευαίσθητο δέρμα. Πόντοι μπόνους εάν πρόκειται για μια ενυδατική φόρμουλα που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην αποφυγή ερεθισμών.

5. Ξυρίστε με φορά προς τα κάτω

Με άλλα λόγια, ξυριστείτε προς την ίδια κατεύθυνση της τριχοφυΐας, λένε οι δερματολόγοι. Αν και αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θα κάνατε σε άλλες περιοχές, είναι ένας καλύτερος τρόπος για να κάνετε ένα πιο προσεκτικό ξύρισμα και να αφαιρέσετε εντελώς τις πιο χονδρές, πιο πυκνές τρίχες της ηβικής περιοχής.

Επίσης σημαντικό: Ξεπλύνετε τελείως τη λεπίδα σας κάθε λίγο για να αφαιρέσετε τις τρίχες και τα υπολείμματα της κρέμας ξυρίσματος.

6. Αποφύγετε τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα

Επειδή οι τρίχες σε αυτό το σημείο του σώματος είναι τραχιές και έχουν την τάση να γυρίζουν προς το δέρμα, οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα είναι συχνές σε αυτήν την περιοχή.

Η τήρηση των προαναφερθεισών τεχνικών ξυρίσματος μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην αποφυγή των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα, όπως και το σχέδιο μετά το ξύρισμα.

Ο δερματολόγοι προτείνουν επίσης την τακτική ενυδάτωση της περιοχής, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση του νεκρού, ξηρού δέρματος από φραγμένους πόρους και την τριβή από τα εσώρουχα.

Εάν παρόλα αυτά εμφανιστεί το πρόβλημα, οι γιατροί συστήνουν μία θεραπεία που θα περιέχει είτε έλαιο τεϊόδεντρου είτε υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, τα οποία και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής με πρόσθετα αντιβακτηριακά οφέλη.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: