Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πολωνία – Αυστρία 1-3 για το Euro 2024

Το παιχνίδι ήταν do or die και για τις δύο ομάδες μετά τις ήττες της πρεμιέρας από Ολλανδία και Γαλλία. 

Γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Euro 2024 μπήκε η Αυστρία, μετά τη σημερινή της τεράστια νίκη επί της Πολωνίας με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν do or die και για τις δύο ομάδες μετά τις ήττες της πρεμιέρας από Ολλανδία και Γαλλία. Με το πρώτο «τρίποντο» αυτή που χαμογέλασε ήταν η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, η οποία στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης των ομίλων θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία και μπορεί να της αρκεί ακόμη και η ισοπαλία.

Αντίθετα για τους Πολωνούς μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς το τουρνουά επί της ουσίας τελείωσε. Θέλουν μόνο νίκη στο φινάλε απέναντι στη Γαλλία και να γίνει συνδυασμός αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους για να συνεχίσουν (ακόμη και ο συντελεστής των γκολ που έχουν έως τώρα, 2-5, δεν επιτρέπει να αισιοδοξούν).

Μπήκαν πιο δυνατά στο ματς οι Αυστριακοί και πριν στη συμπλήρωση του 10λεπτου (9΄) κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Μουένε γέμισε από αριστερά κι ο Τράουνερ με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι Πολωνοί ήταν αναγκασμένοι να τα παίξουν όλα για όλα. Αφού απείλησαν δύο φορές στη συνέχεια, στο 15′ με το σουτ του Ζιελνίσκι που σταμάτησε στον Μουένε και στο 18′ με τον Ζαλέφσκι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο ημίωρο του αγώνα, η Πολωνία ισοφάρισε. Ο Μπέντναρεκ έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα και ο Πιόντεκ από πολύ κοντά πλάσαρε επιτυχημένα για το 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, παρότι στο 37′ η Αυστρία έφυγε στην αντεπίθεση, ο Σάμπιτσερ πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Πολωνίας.

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο στο β΄ μέρος, ο τεχνικός της Πολωνίας Μίχαλ Πρόμπιερζ αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας στο ματς τους δύο σέντερ φορ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κάρολ Σφιντέρσκι.

Αυτό είχε σα συνέπεια να δημιουργηθούν κενοί χώροι στους Αυστριακούς, οι οποίοι στο 66′ προηγήθηκαν ξανά στο σκορ (2-1) με το πλασέ του Μπαουμγκάρτνερ μετά από εξαιρετική κίνηση του Αρναούτοβιτς χωρίς τη μπάλα!

Με το δεύτερο του γκολ στη διοργάνωσης ο άσος της Λειψίας έφτασε τα 6 στα 7 τελευταία διεθνή παιχνίδια του κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της Αυστρίας στην ιστορία των τελικών του Euro!

Το ματς τελείωσε στο 78′. Ο Σάμπιτσερ μπήκε στη μικρή περιοχή, ανατράπηκε από τον Σέζνι και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ανέλαβε να το εκτελέσει και με 3-1 έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Πολωνία – Αυστρία 1-3 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 9′ Τράουνερ (Αυστρία), 30′ Πιόντεκ (Πολωνία), 67′ Μπαουμγκάρντνερ (Αυστρία), 78′ πεν. Αρναούτοβιτς (Αυστρία)

Κίτρινες κάρτες: Σλιζ, Μόντερ, Λεβαντόφσκι, Σέζνι – Βίμερ, Αρναούτοβιτς

Κόκκινες κάρτες: –

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερτζ): Σέζνι, Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σλιζ (76′ Γκροσίτσκι), Πιοτρόφσκι (46′ Μόντερ), Ζαλέφσκι, Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Μπούκσα (60′ Λεβαντόφσκι), Πιόντεκ (60′ Σφιντέρσκι).

Αυστρία (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντζ, Πος, Λίενχαρτ, Τράουνερ (59′ Ντάνσο), Μουένε (63′ Μουένε), Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Ζίβαλντ, Λάιμερ, Μπαουμγκάρντνερ (80′ Γκρέγκοριτς), Σάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (80′ Σμιντ).




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: