Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πώς θα αξιοποιήσεις τις πνευματικές σου δυνάμεις για να μεγαλουργήσεις;

Μπορεί η ευημερία να μας συντροφεύει κάθε μέρα; Το οπλοστάσιο του εγκεφάλου βρίσκεται σε ετοιμότητα περιμένοντας να το αξιοποιήσουμε για να μας υποστηρίξει. Τα όπλα του έχουν απίστευτη δύναμη και είναι αυτά που μπορούν να μας κάνουν να μεγαλουργήσουμε.
Η δύναμη των πεποιθήσεων
Συχνά μας καταπλήσσουν αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αν απλώς το πιστέψουμε. Γι΄ αυτό και η προσεκτική επιλογή των πεποιθήσεών μας είναι τόσο σημαντική. Είναι ίσως ό,τι πιο ισχυρό διαθέτει ο εγκέφαλος, ένα πραγματικό εφαλτήριο για θετικές εξελίξεις.

Η δύναμη της προσδοκίας

Χρειάζεται να την εξασκήσεις στους άλλους και οι άλλοι σε σένα. Όπως έχει παρατηρηθεί, αυτό που πιστεύεις και περιμένεις από κάποιον, συχνά επηρεάζει την απόδοσή του. Αν έχεις υψηλές προσδοκίες για τις ικανότητες των αγαπημένων σου, τους βοηθάς να γίνουν καλύτεροι και εκείνοι – αντίστοιχα – εσένα οδηγώντας ο ένας τον άλλον στην οικογενειακή ευτυχία.

Η δύναμη της προετοιμασίας

Έχει αποδειχτεί πως βιώνουμε ό,τι περιμένουμε. Όπως έχει δείξει σχετική μελέτη, αν πάρεις ένα τονωτικό χάπι (το οποίο στην πραγματικότητα είναι ηρεμιστικό), θα αισθανθείς διέγερση και τόνωση, επειδή αυτό έχεις προετοιμαστεί να βιώσεις. Ακόμα και η Αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναγνωρίζει ότι κάποιος μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και από ένα εικονικό φάρμακο (placebo). Άρα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε θαυμάσια τη βιοχημική σύνθεσή μας.

Η δύναμη της φαντασίας

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Αν με τη φαντασία σου φέρεις μια κατάσταση στο μυαλό σου και τη ζήσεις όσο πιο ρεαλιστικά μπορείς (π.χ. ότι κάνεις έντονη γυμναστική), ο εγκέφαλος είναι πρόθυμος να ενεργοποιήσει το νευρικό σύστημα και τις λοιπές σωματικές λειτουργίες για να σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχες αν τη ζούσες πραγματικά. Με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο, όπως έχουν αποδείξει σχετικά πειράματα, γίνονται και άλλα θαυμαστά πράγματα.

Η δύναμη της διανοητικής πρόβας

Αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά και αποτελεσματικά όπλα της ρωσικής ολυμπιακής γυμναστικής ομάδας τα χρόνια που σάρωνε τα μετάλλια. Με τη βοήθεια ψυχολόγων οι αθλητές δεν προετοίμαζαν μόνο το σώμα τους για ένα χρυσό μετάλλιο αλλά και το μυαλό τους κάνοντας διαρκείς διανοητικές πρόβες επιτυχίας. Άρα και η ευτυχία θέλει τον οραματισμό της.




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: