Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ελβετία - Ιταλία 2-0 για το Euro 2024

Οι Ελβετοί νίκησαν με 2-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης και τους έστειλαν πρόωρα στο... σπίτι τους...Το πρώτο «μπαμ» στη φάση των «16» είναι γεγονός, με την Ελβετία να… αποκαθηλώνει την κάτοχο του τροπαίου, Ιταλία, στέλνοντας την θριαμβεύτρια του Euro 2020 πολύ νωρίς στο… σπίτι της.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Euro 2024 οι εκπληκτικοί Ελβετία νίκησαν στο Βερολίνο με 2-0 το συγκρότημα του Σπαλέτι και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους «8», μετατρέποντας το όνειρο των «ατζούρι» για υπεράσπιση του τίτλου τους σε… εφιάλτη.

Oι Ιταλοί έδωσαν δικαιώματα με την μέτρια εκκίνησή τους στο ματς και στο 37ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Μετά από γέμισμα του Βάργκας από τα δεξιά ο Φρόιλερ κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και με πλασέ στην κίνηση ανάγκασε τον Ντοναρούμα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του!

Οι «ατζούρι» ακόμη και μετά το γκολ που δέχτηκαν δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο τέρμα.

Ο Ρίντερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, με τον Ντοναρούμα να κάνει επαφή με την μπάλα, στέλνοντάς την στο αριστερό κάθετο δοκάρι, προτού περάσει κόρνερ!

Με γκολ από τα… αποδυτήρια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ελβετία, σοκάροντας για δεύτερη φορά την ομάδα του Σπαλέτι.

Στα 31 δευτερόλεπτα από την έναρξη του β΄ μέρους ο Βάργκας με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του Ντοναρούμα!

Στο 51′ ο Σαρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά την έστειλε στο δοκάρι της ομάδας του, σε μία φάση που οι Ιταλοί θα μπορούσαν από το… πουθενά να είχαν μειώσει.

Στο 74΄η Ιταλία έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο της το στέρησε για δεύτερη φορά το δοκάρι, στην προβολή που έκανε από κοντά ο Ρετέγκι.

Ελβετία-Ιταλία 2-0

Γκολ: 37′ Φρόιλερ (Ελβετία), 46′ Βάργκας (Ελβετία)

Κίτρινες: Mπαρέλα (Ιταλία), Ελ Σαράουι (Ιταλία), Μαντσίνι (Ιταλία)

Κόκκινες:

Δοκάρια:  45+1′ Ρίντερ  (Ελβετία), 51′ Σερ (Ιταλία), 74′ Ρετέγκι (Ιταλία)

Ελβετία: Σόμερ, Ακάντζι, Σχαρ, Ροντρίγκες, Έμπισερ, Φρόιλερ, Τζάκα, Ρίντερ (71′ Στεργίου), Βάργκας (71′ Τσούμπερ), Εμπολό (77′ Σιέρο), Εντόι (77′ Ντουά)

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75′ Καμπιάσο), Φατζιόλι, Μπαρέλα (64′ Ρετέγκι), Κριστάντε (75′ Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46′ Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: