Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα: Τι πρέπει να κάνετε για να μην βράσετε μέσα στο αυτοκίνητο

Ο καύσωνας ήρθε και ήδη βιώνουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τι πρέπει να κάνουμε για να μην μας πειράξει η ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο, αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την οδήγηση κάτω απο αυτές τις συνθήκες; 

Μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορείς να ακουμπήσεις τίποτα γιατί η θερμοκρασία θυμίζει φούρνο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Καύσωνας και οδήγηση – Ποιους κινδύνους εμπεριέχει και τι πρέπει να προσέξετε

Υπουργείο Υγείας: Οι οδηγίες για τον καύσωνα και τα μέτρα προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας και οδήγηση: Συμβουλές για να μην «ψηθείτε» μέσα στο αυτοκίνητο

Ο καύσωνας ήρθε νωρίς φέτος και ήδη βιώνουμε θeρμοκρασίες που μπορεί και να ξεπεράσουν ακόμη και τους 44 βαθμούς, ειδικά μέσα στις πόλεις.

Καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί τόσο μέσα, όσο και έξω απο το αυτοκίνητο. Αλλά και σωστά ενημερωμένοι, για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε, τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Βασικά, θα πρέπει να μην μετακινούμαστε, όσο γίνεται, τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας. Καλό θα είναι να οργανώσουμε έτσι τις υποχρεώσεις μας, ώστε να βρισκόμαστε πάντα σε ένα καλά κλιματιζόμενο χώρο.

Συμβουλές για την οδήγηση με αυτοκίνητο σε συνθήκες καύσωνα
Σε αυτές τις ακραίες θερμοκρασίες πάνω απο 40 βαθμούς, το αυτοκίνητο μας μετατρέπεται σε «σάουνα». Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε απο πριν έτοιμοι, ώστε να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Οδήγηση και Καύσωνας:

Καύσωνας και air condition: Η επικίνδυνη λοίμωξη που οδηγεί μέχρι το θάνατο- συμπτώματα

Ξεκινώντας απο το αυτοκίνητο και το απαραίτητο τακτικό σέρβις του, σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του για το καλοκαίρι, καλό θα είναι να κάνουμε και οι ίδιοι, έναν έλεγχο πριν ξεκινήσουμε, είτε για μετακίνηση μέσα στη πόλη, είτε εαν πρόκειται να ταξιδέψουμε.

Πρώτα απο όλα ξεκινάμε με το σύστημα κλιματισμού, το οποίο πρέπει να λειτουργεί ικανοποιητικά. Ελέγχουμε λοιπόν τα φίλτρα του και ότι δεν έχουμε διαρροή απο το φρέον, ή έχουμε λιγότερη ποσότητα φρέον, κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε σχετικά εύκολα, αφού το σύστημα, θα έχει μειωμένη απόδοση. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση αν υπάρχει, θα λύσει άμμεσα το ειδικευμένο συνεργείο, που ασχολείται αποκλειστικά με τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων, ή η εκάστοτε αντιπροσωπεία. Έτσι ο καύσωνας δεν θα είναι ιδιαίτερα αντιληπτός μέσα στο αυτοκίνητο.

Με την ίδια σπουδή ελέγχουμε τα λάδια μας, που το καλοκαίρι χρειάζεται προαιρετικά να είναι περισσότερο παχύρευστα π.χ 10/40 αντί για 10/30, αφου με την ζέστη γίνονται περισσότερο λεπτόρευστα και να έχουν την σωστή στάθμη στο δείκτη του λαδιού. Επίσης ελέγχουμε το υγρό ψύξης στο δοχείο του ψυγείου και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε μέχρι την σωστή ένδειξη, όχι μέχρι το πώμα. Επίσης τσεκάρουμε και την πίεση των ελαστικών μας. Που θα πρέπει να είναι ελαφρά μεγαλύτερη π.χ απο 26-28 psi σε 28- 30 psi, ανάλογα πάντα, με τις προδιαγραφές και τις ενδείξεις του κατασκευαστή.

Οι αντηλιακές μεμβράνες προσφέρουν αρκετή προστασία στους επιβάτες, τόσο από τη θερμοκρασία όσο και από την ακτινοβολία του ήλιου, αλλά πρέπει πάντα να τοποθετούνται απο ειδικευμένους τεχνίτες και σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει η νομοθεσία.

Οδήγηση και Καύσωνας:

Θερμοπληξία- Θερμική εξάντληση λόγο καύσωνα: Αν έχεις αυτά τα συμπτώματα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια ΑΜΕΣΩΣ

Καύσωνας στο ταξίδι

Όταν πρόκειται να κάνουμε ένα ταξίδι, καλό θα είναι να ξεκινάμε ή πολύ νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ, που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και ως εκ τούτου ταλαιπωρούνται λιγότερο τόσο οι επιβάτες, όσο και το αυτοκίνητο.

Επιδιώκουμε να ειμαστε συνεχώς ενυδατωμένοι, πίνοντας άφθονα ισοτονικά υγρά και πολύ νερό.
Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για αρκετή ώρα στον ήλιο, ή ακόμη και στη σκιά, πριν ξεκινήσουμε, ανοίγουμε για 10 λεπτά τις πόρτες, για να απεγκλωβιστεί ο ζεστός αέρας.
Αν πρέπει να σταθμεύσουμε κάπου, πρώτο μας μέλημα είναι να ψάξουμε για σκιά.

Καύσωνας και οδήγηση – Ποιους κινδύνους εμπεριέχει και τι πρέπει να προσέξετε

Στη συνέχεια ανάβουμε τον κλιματισμό αλλά όχι στο χαμηλό – low. Προτιμούμε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 22-24 βαθμούς. Κινούμαστε για λίγο με ανοικτά παράθυρα και στη συνέχεια τα κλείνουμε, για να έρθει η θερμοκρασία στο επίπεδο που θα μας δροσίζει ευχάριστα, χωρίς να μας παγώνει.

8 συμβουλές για το πώς να καταπολεμήσετε το καύσωνα του Καλοκαιριού

Δεν ξεχνάμε ποτέ εκτεθειμένες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συσκευές όπως smartphones ή tablets. Η υψηλή θερμοκρασία, σίγουρα να τους κάνει μεγάλη ζημιά.

Τέλος παιδιά, σύμφωνα με το carselectric.gr ηλικιωμένοι και κατοικίδια που μεταφέρονται με το αυτοκίνητο, ανήκουν στις πολύ ευαίσθητες ομάδες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και ο καύσωνας δεν συγχωρεί απροσεξίες ή αμέλειες.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: