Όταν δεν αφήνετε καθόλου αφρό κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, το CO2 παραμένει διαλυμένο στην ίδια την μπίρα. Στη συνέχεια, μόλις πίνετε την μπίρα και συνεχίσετε να τρώτε κάτι –πατατάκια ή ένα άλλο μεζεδάκι- ο αφρός εκρήγνυται σε ένα μπαράζ φυσαλίδων στο στομάχι σας. Αυτό είναι που προκαλεί φούσκωμα.
Για να σερβίρετε σωστά την μπίρα σας, ξεκινήστε με μια μικρή κλίση στο ποτήρι σας. Στη συνέχεια, μόλις η μπίρα αρχίσει να κάθεται στον πυθμένα, επιστρέψτε το ποτήρι στην όρθια θέση του και αφήστε την κορυφή να αφρίσει. Το διοξείδιο του άνθρακα θα απελευθερωθεί σε φυσαλίδες, -ευτυχώς έξω από το στομάχι σας.
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο είναι καλύτερα να πίνετε την μπίρα σε ποτήρι και όχι από το μπουκάλι. Πρέπει να μπει σε ένα άλλο σκεύος πριν την πιούμε έτσι ώστε όλες αυτές οι φυσαλίδες να ξεσπάσουν σε αφρό και να εκτονωθεί το CO2 πριν την πιείτε.
0 σχόλια: