όσες φορές έχεις νιώσει ότι σε κρίνουν: ένας φίλος, ένας γείτονας ή η οικογένειά σου; Το θέμα της κριτικής είναι πολύ προσωπικό και ο μόνος τρόπος για να μην πέσεις θύμα ενός κακόβουλου σχολίου που θα σε επηρεάσει και θα σε ρίξει ψυχολογικά είναι να μάθεις να χειρίζεσαι την κριτική των άλλων αλλά και να μάθεις να κρατάς μόνο το καλό από όλο αυτό (όταν υπάρχει).
Υπάρχει πράγματι μεγάλη διαφορά μεταξύ εκείνων που το παίρνουν προσωπικά, εκείνων που μπορούν εύκολα να το διαχειριστούν και εκείνων που –λίγο πολύ εύκολα– μπορούν να απομακρυνθούν από το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνους. Οι πιο ευαίσθητοι θα δυσκολευτούν να το αποδεχτούν, αλλά ζούμε σε έναν κόσμο που στηρίζεται και εξαρτάται από σχέσεις.
Πώς να χειριστείς τον φόβο της κριτικής των άλλων και να είσαι ευτυχισμένη
1.Αυτό που λένε οι άνθρωποι μιλάει γι ‘αυτούς
Πρέπει να έχεις κατά νου ότι όταν οι άνθρωποι κρίνουν, δεν μιλούν για εσένα αλλά για τον εαυτό τους. «Θα το έκανα, αν ήμουν στη θέση σου, θα έπρεπε να…» είναι όλα θέματα που αποκαλύπτουν τι θα έκανε το άτομο στη θέση σου. Εδώ έγκειται η δυσκολία γιατί δεν είσαι αυτή/αυτός.
Εάν έχεις ενεργήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πιθανότατα έχεις τους λόγους σου.
2. Το «σωστό» πολλές φορές είναι πολύ υποκειμενικό
3.Πάντα να ρωτάς ον εαυτό σου γιατί ο εκάστοτε άνθρωπος έχει άποψη για δικά σου θέματα
Όταν ακούς τις απόψεις των άλλων, θα πρέπει πάντα να αναρωτιέσαι γιατί αυτό το άτομο μιλάει και έχει άποψη επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Μερικές φορές οι άνθρωποι μιλούν με βάση την εμπειρία τους, άλλες φορές με σκέψεις που ανήκουν σε μια γενιά διαφορετική από τη δική μας, όπως οι γονείς μας, για παράδειγμα. Λίγες φορές οι άνθρωποι δίνουν απόψεις σκεπτόμενοι εμάς.
0 σχόλια: