Υλικά
1 ½ κ. μελιτζάνες
½ κ. πατάτες
½ κ. κολοκύθια
600 γρ. κιμάς
3 – 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
2 μέτρια κρεμμύδια
λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
Τυρί τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
1 δόση μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Κόβουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια να ξεπικρίσουν και να βγάλουν τα νερά τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά με λίγο αλάτι και το σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κρασί.
Προσθέτουμε τις τομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20’ τουλάχιστον να πιουν τα νερά τους.
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Τα στρώνουμε σε ταψί (μ’ αυτή τη σειρά).
Από πάνω στρώνουμε τον κιμά πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί, προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ και από πάνω ραντίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Τα ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (180 – 200°) για 45’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
0 σχόλια: