Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης - Μέχρι τα μεσάνυχτα και χωρίς μουσική εστίαση και ψυχαγωγία - Πώς θα γίνει το ρεβεγιόν

Με την πανδημία του κορονοϊού να επελαύνει και τη μετάλλαξη Όμικρον να εξελίσσεται σε καταιγίδα σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε κατόπιν σχετικής εισήγησης να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό της αυστηροποιώντας και θέτοντας σε ισχύ νωρίτερα τα νέα μέτρα που αρχικά θα είχαν εφαρμογή για τις 3 Ιανουαρίου και έτσι από το πρωί της Πέμπτης η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2022 με περιορισμούς που αλλάζουν πλήρως το εορταστικό σκηνικό που συνηθίζεται για αυτές τις ημέρες. 
Για ακόμα μια χρονιά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δε θα έχει τις ελευθερίες που οι περισσότεροι ήταν εξοικειωμένοι και έτσι από τις 6.00 της 30ης Δεκεμβρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου - σε πρώτη φάση - η εστίαση και η ψυχαχωγία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου θα υπάρχει δίωρη παράταση, και θα λειτουργούν όλες τις ώρες μόνο για καθήμενους εμβολιασμένους και χωρίς μουσική. 

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα και αναφερόμαστε σε νοσηλείες που είναι σοβαρές και σε μεγάλο βαθμό αναφέρονται σε σοβαρές νοσηλείες και σε νοσηλείες σε ΜΕΘ. Στην κοινότητα φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη τόσο αναφορικώς με τα κρούσματα που είδαμε χθες και θα δούμε και σήμερα που δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον πλέον κυριαρχεί. Επειδή όμως το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από τη Δέλτα πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες ώστε να μπορεί το ΕΣΥ να συνεχίζει να ανταπεξέρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση των μέτρων. 

Συνοπτικά τα νέα μέτρα:

  • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σημειώνεται πως απαγορεύεται και η μουσική. Μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 αλλά με όλες τις ισχύουσες απαγορεύσεις.
  • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

«Για τα τραπέζια που θα γίνουν τη πρωτοχρονιά, να κάνουν όλοι τεστ πριν από αυτά, και όσοι αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν νοσήσει και έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα, να μη δουν τους δικούς τους. Παράλληλα, απαγορεύονται τα πάρτι για να αποφευχθεί η διασπορά», ανέφερε σχετικά με το ρεβεγιόν ο κ. Πλεύρης.

Σε σχέση με τη λειτουργία της διασκέδασης και της εστίασης την Πρωτοχρονιά εξήγησε πως «ειδικώς για το ρεβεγιόν το ωράριο θα είναι μέχρι τις 02.00 με όλες τις άλλες απαγορεύσεις να ισχύουν και για το ρεβεγιόν».




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: