Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Τα πέντε στάδια της αγάπης

Όλοι μας θέλουμε την αληθινή αγάπη που θα διαρκέσει, είτε είμαστε στη δεύτερη, την τρίτη τέταρτη, πέμπτη δεκαετία της ζωής μας ή και περισσότερο 

Κι όμως τόσες σχέσεις διαλύονται και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν το γιατί. Λανθασμένα πιστεύουν πως επέλεξαν το λάθος σύντροφο. Όταν περάσουν την περίοδο της θλίψης ξεκινούν πάλι να ψάχνουν για καινούριο ταίρι. Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν την αγάπη στα λάθος μέρη. Δεν καταλαβαίνουν πως το τρίτο στάδιο δεν είναι το τέλος αλλά στην πραγματικότητα η αρχή για μια αληθινή και με διάρκεια αγάπη.

Τα πέντε στάδια της αγάπης

Στάδιο 1: Ερωτευόμαστε
Στάδιο 2 : Γινόμαστε ζευγάρι
Στάδιο 3: Απογοήτευση
Στάδιο 4: Δημιουργία αληθινής και με διάρκεια αγάπης.
Στάδιο 5: Χρησιμοποιούμε τη “δύναμη των δύο” για να αλλάξουμε τον κόσμο

Στάδιο 1: Ερωτευόμαστε
Το να ερωτευόμαστε είναι το κόλπο της φύσης να κάνει τους ανθρώπους να διαλέγουν ένα ταίρι ώστε το είδος μας να συνεχιστεί. Αισθανόμαστε τόσο όμορφα εξαιτίας του γεγονότος πως ξεχειλίζουμε από ορμόνες όπως η ντοπαμίνη, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Το να ερωτευόμαστε είναι επίσης υπέροχο συναίσθημα επειδή προβάλουμε όλες μας τις ελπίδες και όνειρα στο ταίρι μας. Φανταζόμαστε πως θα εκπληρώσουν όλες μας τις επιθυμίες, θα μας δώσουν όλα αυτά που δεν πήραμε ως παιδιά, και θα εκπληρώσουν όλες τις υποσχέσεις τις οποίες οι πρώτες μας σχέσεις απέτυχαν να εκπληρώσουν. Είμαστε σίγουροι πως θα μείνουμε ερωτευμένοι για πάντα. Και επειδή είμαστε συνεπαρμένοι από τις “ορμόνες του έρωτα” δεν συνειδητοποιούμε τίποτα από όλα αυτά.

Στάδιο 2: Γινόμαστε ζευγάρι
Σε αυτό το στάδιο η αγάπη μας γίνεται πιο βαθιά και γινόμαστε ζευγάρι. Αυτή είναι η περίοδος που κάνουμε παιδιά και τα μεγαλώνουμε. Αν παραβλέψουμε τη δημιουργία παιδιών, είναι η περίοδος όπου οι δεσμοί μας ως ζευγάρι γίνονται ισχυρότεροι και αναπτύσσονται. Μαθαίνουμε τι αρέσει στο ταίρι μας και διευρύνουμε τις ζωές μας μαζί και ξεκινάμε να αναπτύσσουμε τη ζωή μας ως ζευγάρι.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου βιώνουμε λιγότερο το συναίσθημα του ερωτοχτυπημένου. Νιώθουμε περισσότερο δεμένοι με το ταίρι μας. Νιώθουμε ζεστασιά και άνετα με το σύντροφό μας. Το σεξ ίσως να μην είναι τόσο έντονο αλλά νιώθουμε να μας ικανοποιεί βαθιά. Νιώθουμε ασφαλείς, πως νοιάζονται για εμάς, πως μας αγαπούν και πως μας εκτιμούν. Νιώθουμε κοντά με το άλλο μας μισό και νιώθουμε προστατευμένοι. Συχνά σε αυτό το στάδιο νιώθουμε πως έχουμε φτάσει στο μέγιστο επίπεδο αγάπης και περιμένουμε αυτό να κρατήσει για πάντα. Συχνά μένουμε τυφλοί στο τι μας επιφυλάσσει το τρίτο στάδιο.

Στάδιο 3: Απογοήτευση
Κανείς δεν μας έχει μιλήσει για το τρίτο στάδιο ώστε να καταλάβουμε την αγάπη. Το στάδιο τρία είναι για πολλές σχέσεις η αρχή του τέλους. Αυτή είναι η περίοδος όπου τα πράγματα ξεκινούν να μην φαίνονται καλά. Μπορεί να συμβεί αργά και σταδιακά ή μπορεί να νιώθουμε σαν να γύρισε ένας διακόπτης και όλα πάνε στραβά. Μας ενοχλούν μικροπράγματα. Νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας νοιάζονται λιγότερο. Νιώθουμε παγιδευμένοι και θέλουμε να αποδράσουμε.

Ενοχλούμαστε και θυμώνουμε όλο και περισσότερο, ή νιώθουμε πληγωμένοι και αποτραβηγμένοι από το σύντροφό μας. Ίσως μένουμε απασχολημένοι στη δουλειά μας ή με την οικογένεια, αλλά η δυσαρέσκεια έχει ξεκινήσει. Αναρωτιόμαστε που πήγε το άτομο το οποίο αγαπήσαμε. Επιθυμούμε να νιώσουμε την αγάπη που νιώθαμε κάποτε, όμως δεν ξέρουμε που πήγε ή πως να την αποκτήσουμε ξανά. Ο ένας από τους δυο συντρόφους θέλει να χωρίσει ή κάποιες φορές οι σύντροφοι “συνυπάρχουν” χωρίς όμως να νιώθουν πραγματικά οικεία.

Στάδιο 4: Δημιουργία αληθινής και με διάρκεια αγάπης
Ένα από τα πλεονεκτήματα του να αντιμετωπίζεις τη δυσαρέσκεια του τρίτου σταδίου είναι πως μπορούμε να φτάσουμε στην καρδιά του πράγματος που μας προκαλεί πόνο και εντάσεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να είσαι με ένα σύντροφο που σε βλέπει και σε αγαπάει για αυτό ακριβώς που είσαι. Καταλαβαίνει πως η αρνητικές σας συμπεριφορές δεν είναι γιατί είστε κακοί και δεν αγαπιέστε, αλλά γιατί έχετε πληγωθεί στο παρελθόν και το παρελθόν εξακολουθεί να ζει μαζί σας. Καθώς καταλαβαίνουμε και αποδεχόμαστε το σύντροφό μας καλύτερα μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας βαθύτερα.

Στάδιο 5: Χρησιμοποιούμε τη “δύναμη των δύο” για να αλλάξουμε τον κόσμο
Πιστεύω πως το κάθε ζευγάρι έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη “δύναμη των δυο” ώστε να διευθύνουν κάποιες εκφράσεις των προβλημάτων που υπάρχουν στον κόσμο τα οποία αγγίζουν τις ζωές τους. Αν μπορέσουμε να μάθουμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και να βρούμε αληθινή αγάπη που διαρκεί μέσα στην σχέση μας ίσως μπορούμε να δουλέψουμε μαζί ώστε να βρούμε αληθινή και με διάρκεια αγάπη στον κόσμο.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: