Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Πρώτη φορά βγαίνει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών το τρόπαιο ΝΒΑ και δεν ήρθε για να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήρθε για να πάει στα Σεπόλια.

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο φέραν το τρόπαιο του ΝΒΑ στην Ελλάδα 

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, οι Έλληνες αδελφοί που βοήθησαν τους Μιλαουόκι Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα NBA μετά από 50 χρόνια τον περασμένο μήνα, υποσχέθηκαν ότι θα πάρουν το τρόπαιο τους πίσω στα Σεπόλια, την υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας όπου μεγάλωσαν.

Γεννημένοι στην Ελλάδα από Νιγηριανούς μετανάστες γονείς, οι αδελφοί Αντετοκούνμπο έπρεπε να πουλήσουν μπιχλιμπίδια στο δρόμο για να τα βγάλουν πέρα. 

Μεγάλωσαν φοβούμενοι την απέλαση και δεν έλαβαν ελληνική υπηκοότητα μέχρι το 2013.

"Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Γιάννης σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα μαζί με τον αδελφό του μαζί του.

"Είναι απίστευτο πράγμα. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να το πάμε πίσω στα Σεπόλια και τα μέρη που μεγαλώσαμε".

Ο Γιάννης - που μερικές φορές αποκαλείται "the Greek Freak" - ήταν ο κυρίαρχος παίκτης στη σειρά των τελικών εναντίον των Phoenix Suns, σημειώνοντας 50 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι και κερδίζοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο Θανάσης αναγκάστηκε να καθίσει στα δύο τελευταία παιχνίδια των τελικών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα COVID-19.

Η εξαιρετική άνοδος των αδελφών από τα Σεπόλια στο ΝΒΑ έχει τραβήξει τη φαντασία όλης της Ελλάδας, όπου το μπάσκετ συνήθως ακολουθεί τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου.

Στην παλιά τους γειτονιά, που σπάνια γιορτάζεται στα πρωτοσέλιδα, μια γιγαντιαία τοιχογραφία του Γιάννη με τη φανέλα του Μιλγουόκι Μπακς, απέναντι από το γήπεδο όπου έπαιζαν και εξασκούσαν αυτός και τα αδέλφια του, είναι απόδειξη της υπερηφάνειας που νιώθει για την επιτυχία του.

"Αυτό το ταξίδι ήταν τρελό. Αν μου έλεγες πριν από οκτώ χρόνια ότι θα ήμουν σε αυτή τη θέση, μαζί με τον Θανάση, και θα είχαμε το τρόπαιο του ΝΒΑ μαζί μας, και ότι μπορούμε να το πάμε όπου θέλουμε," πες ότι είσαι τρελός », είπε.

"Αλλά όλα έγιναν με σκληρή δουλειά - και δεν σταματήσαμε. Δεν σταματάμε, ως οικογένεια. Αυτό είδαμε σε όλη μας τη ζωή, οι γονείς μας δεν σταμάτησαν ποτέ, γυρίζαμε σπίτι μετά το σχολείο, μετά εξασκηθείτε και είδαμε τους γονείς μας να δουλεύουν συνεχώς, κάθε μέρα για να μας ταΐζουν ».




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: