Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τροφές που σε ομορφαίνουν!

Είμαστε ό,τι τρώμε και η εικόνα μας συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας. 

Αν αγαπάς το beauty και είσαι αναγνώστρια του ipop.gr, τότε γνωρίζεις ότι η ομορφιά προσεγγίζεται ολιστικά από εμάς. Δεν πιστεύουμε στην απόλυτη τελειότητα, αλλά στην προσπάθεια βελτίωσης των καθημερινών μας συνηθειών που οδηγούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Έτσι δεν θα βρεις μόνο τα καλύτερα προϊόντα στο μπουντουάρ μας, αλλά και τις ιδανικές τροφές για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά στο ψυγείο μας. Παρακάτω θα μάθεις πολλά για όλες τις υπερ-τροφές με πλούσια διατροφική αξία που σε ομορφαίνουν.  

Σε συνεργασία με τη Δανάη Δεληγιάννη @nutribox Διαιτολόγο-Διατροφολόγο/μέλος Ε.Δ.Δ.Ε

Ξεκινάμε με την ενυδάτωση. Είναι η βασική αρχή της περιποίησης του προσώπου και φυσικά η ολοκληρωμένη ενυδάτωση γίνεται εκ τω έσω.

τροφές για όμορφο δέρμα και μαλλιά

Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, ενώ για κάθε άνθρωπο διαφοροποιούνται οι ανάγκες του οργανισμού του σε νερό. Ένας κανονικός άνθρωπος φαίνεται να καταναλώνει 1,5-2 λίτρα νερού την ημέρα ,ενώ ένας αθλητής χρειάζεται τουλάχιστον 3 λίτρα για να παραμείνει ενυδατωμένος. Το σώμα μας, συχνά εμφανίζει συμπτώματα αφυδάτωσης, συνήθως στα χείλη ή στα μάτια. Είχες σκεφτεί ότι οι λεπτές γραμμές σε αυτές τις περιοχές, ίσως, οφείλονται στο ότι δεν καταναλώνεις αρκετό νερό;  Προσπάθησε να πίνεις καθημερινά 1,5-2 λίτρα νερό για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και της επιβράδυνσης των διαδικασιών γήρανσης. Μία καλή εναλλακτική είναι και τα αντιοξειδωτικά smoothies με φρούτα και λαχανικά.

Τροφές που βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας

Λιναρόσπορος:

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα. Έτσι, γίνεται σύμμαχος σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ακμή, ξηρότητα, έκζεμα και ψωρίαση καταπολεμώντας τις φλεγμονές που προκαλούν τα παραπάνω και την περαιτέρω ανάπτυξη τους. Μην υπερβάλλεις στην ποσότητα. Πρόσθεσε λιναρόσπορο ως topping σε ένα από τα 5 γεύματα της ημέρας. Μπορεί να προστεθεί το πρωί στο γιαούρτι ή το γάλα με τα δημητριακά μας, το μεσημέρι ή το βράδυ στη σαλάτα μας ως συνοδευτικό του κυρίου γεύματος.

Αβοκάντο:

Η δημοτικότητα του έχει ανεβεί κατά κόρον, τα τελευταία χρόνια. Έχει προσδώσει ενδιαφέρον στο πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό αλλά και στο μεσημεριανό ή βραδινό μας. Είναι από τις τροφές που έχει μπει σε κάθε σπίτι. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν το δέρμα μας να είναι λείο, απαλό και ενυδατωμένο. Επίσης, περιέχει στη σύνθεση του ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν το δέρμα από βλάβες. Πολύ σημαντικές είναι και οι βιταμίνες όσο και τα ανόργανα στοιχεία του, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των βλαβών. Μερικές ιδέες για να εντάξεις το αβοκάντο στο καθημερινό διατροφολόγιο σου:

  • Δεκατιανό – Απογευματινό : 2 φρυγανιές ολικής άλεσης (ή 1 παξιμάδι ολικής άλεσης) + 1 φέτα αβοκάντο λιωμένη (τύπου πουρέ) + 2-3 καρύδια ανάλατα + 2-3 goji berries
  • Μεσημεριανό – Βραδινό : Πρόσθεσε μέσα στην σαλάτα σου μια φέτα αβοκάντο ή εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις σούπα λαχανικών και να προσθέσεις μία ίδια ποσότητα αβοκάντο. Τέλος, γευστικότατη είναι και η σάλτσα πέστο με αβοκάντο.  

Σημαντική σημείωση: Προσπάθησε να καταναλώνεις περίπου 1 αβοκάντο την εβδομάδα για την ιδανική ενυδάτωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Τροφές που συμβάλλουν στην αντιγήρανση του δέρματος

Η βιταμίνη C κατέχει σημαντική θέση στο top 10 των συστατικών των καλλυντικών προϊόντων και αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν έχει ισάξια δύναμη και στο διατροφολόγιο μας.  Οι τροφές με υψηλά ποσοστά βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή.

τροφές που ομορφαίνουν

Η κατανάλωσή τους συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή του κολλαγόνου, καθώς έχουν το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλα φρούτα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι σταθερές τιμές του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνουν τη γλυκοζυλίωση, τη φυσική διαδικασία γήρανσης που καταστρέφει το κολλαγόνο.

Σημαντικό tip: Προσπάθησε να καταναλώνεις καθημερινά ένα φρούτο από την κατηγορία των εσπεριδοειδών. Αν όχι απλά καθαρισμένα,  φτιάξε ένα γρήγορο και εύκολο smoothie.

Δεύτερο φρούτο, θησαυρός στην αντιγήρανση είναι ο ανανάς. Συμβάλλει σημαντική στην ενυδάτωση του δέρματος, την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών του προσώπου. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα γεγονός που βοηθά την καταπολέμηση και της ακμής.

τροφές που ομορφαίνουν

Μερικές εύκολες συνταγές με ανανά:

  • Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά + 3 κουταλιές δημητριακά ολικής άλεσης ή βρώμη + 1 κ.γ. μέλι + 1 φέτα ανανά + 1 κ.γ. chia seeds + 1 κ.γ. gojiberries
  • Σαλάτα με λαχανικά επιλογής , ιδανικά Μαρούλι, Ρόκα, Αγγούρι, ανθότυρο , ανανά, λιναρόσπορο, κρέμα μπαλσάμικου.
  • 2 βιολογικές λεπτές γκοφρέτες ρυζιού +1 κ.γ. μαρμελάδα από blackberries + μερικά κομμάτια ανανά + 10 περίπου blueberries .

Τι προσφέρουν οι ξηροί καρποί στην ομορφιά σου;

Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για snack. Τα ανάλατα καρύδια είναι σημαντική πηγή και ίσως, η πλουσιότερη από τους ξηρούς καρπούς ω3 λιπαρών οξέων και βιοτίνης τα οποία βοηθούν στη καλή λειτουργία του τριχωτό. Τέλος, τα ανάλατα αμύγδαλα προστατεύουν και ενυδατώνουν το δέρμα ενώ η πρόσληψή τους σε συνδυασμό με το γιαούρτι καταπολεμά την ακμή και το έκζεμα καθώς, τα προβιοτικά του γιαουρτιού έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και αναστολή της ανάπτυξής τους.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: