Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

4 tips για να παρακινήσεις τον εαυτό σου

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις βρεθεί σε μια θέση που έχεις κουραστεί ή βαρεθεί από την καθημερινότητα σου και πιάνεις τον εαυτό σου να τεμπελιάζει, ενώ οι υποχρεώσεις σου τρέχουν! 

Η έλλειψη κινήτρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικότερα όταν το ημερήσιο πρόγραμμα σου είναι γεμάτο συνεχόμενες δραστηριότητες που σε αγχώνουν και σε εξαντλούν. Για αυτό λοιπόν πριν θεωρήσεις την τεμπελιά σου ως σημάδι αδυναμίας, φρόντισε να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα, να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να επανέλθεις με νέα διάθεση!

Εμείς σου βρήκαμε 4 tips για να παρακινήσεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω όταν το χρειάζεται περισσότερο:

 

Δώσε του μια λιχουδιά

Ναι, ακριβώς όπως κάνεις και με το σκυλάκι σου! Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι μόλις τελειώσεις την εργασία που έχεις να κάνεις ή μόλις γυρίσεις από το γυμναστήριο, θα τον ανταμείψεις με μια σοκολάτα ή με το αγαπημένο του φαγητό! Έτσι θα αποκτήσεις ένα πολύ δυνατό κίνητρο για να φέρεις σε πέρας την οποιαδήποτε υποχρέωση.


Κάνε μια αλλαγή

Είτε αυτό σημαίνει ένα νέο κούρεμα, είτε την αγορά εκείνης της φούστας που σου άρεσε, είτε ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομή! Κάνε κάτι που θα σε βγάλει από τη ρουτίνα και θα σου ”γεμίσει” τις μπαταρίες ώστε να επιστρέψεις στο πρόγραμμά σου με αλλαγμένη διάθεση και περισσότερη ενέργεια!


Άλλαξε την playlist σου

Η μουσική είναι γνωστό ότι παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία μας! Καλή είναι η playlist με τα τραγούδια που έφτιαξες πέρυσι που χώρισες με τον Γιώργο μήπως όμως ήρθε ο καιρός να την ανανεώσεις; Πρόσθεσε τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε προκαλούν να χορέψεις στη μέση του δρόμου και ξεκίνα την ημέρα σου θετικά!


Μην το σκεφτείς πάνω από 2 δευτερόλεπτα

Οτιδήποτε έχεις να κάνεις, μην το σκεφτείς πάνω από 2 δευτερόλεπτα αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσεις να χρησιμοποιείς όλες τις δικαιολογίες που μπορείς προκειμένου να το αποφύγεις! Αν για παράδειγμα έχεις να μαγειρέψεις ή να πας σούπερ μάρκετ, πήγαινε μόλις σχολάσεις από τη δουλειά σου. Αν γυρίσεις σπίτι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις κουράγιο να ξαναβγεις!





 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: