Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Ποιος φταίει τελικά σε έναν χωρισμό;

Συνήθως όταν ένα ζευγάρι χωρίζει θα πάρεις το μέρος του ανθρώπου του οποίου την πλευρά έχεις ακούσει. Αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωποι εκφράζουμε τις καταστάσεις μέσα από τα δικά μας μάτια και πολλές φορές είμαστε τόσο πεπεισμένοι ότι έχουμε εμείς δίκιο που δεν αντιλαμβανόμαστε την πλευρά του άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει σημασία από ποια πλευρά θα ακούσεις την ιστορία, γιατί όντως -φαινομενικά τουλάχιστον- φταίει μόνο ο ένας. Αυτές τις περιπτώσεις θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σήμερα. 

Αφού πάντοτε μία σχέση χτίζεται από δύο, πως γίνεται να υπάρχουν περιπτώσεις όπου φταίει μόνο ο ένας;

Ας πάρουμε το παράδειγμα της ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο όλοι θα συμφωνήσουμε -ελπίζω- πως είναι μία μη αποδεκτή πρακτική. Όταν λοιπόν ακούσεις ότι ένας άντρας χτυπάει τη γυναίκα του ίσως να σκεφτείς ότι αποκλειστικά εκείνος φταίει που χωρίσανε λόγο της απαράδεκτης συμπεριφοράς του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτή η γυναίκα, για τους δικούς της λόγους, επέλεξε να μείνει με αυτόν τον άντρα, ενώ θα έπρεπε να είχε φύγει από το πρώτο χτύπημα και να μην καθίσει να τα υποστεί όλα αυτά. Βέβαια αυτά που τόσο εύκολα λέμε στη θεωρία είναι πολύ πιο δύσκολα στην πράξη αλλά αναφερόμαστε στο πως ιδανικά θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την ενδοοικογενειακή βία υπό καμία συνθήκη και σε καμία μορφή. Απλώς λέω ότι όταν έναν άνθρωπο τον θεωρούμε “θύμα” αυτόματα του στερούμε την δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα. Το να είσαι θύμα σημαίνει πως δεν έχεις επιλογές. Όταν όμως βλέπεις τον εαυτό σου ως ισάξιο του άλλου, σημαίνει ότι έχεις την ίδια δύναμη με εκείνον και μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Ενδεχομένως αυτή η δύναμη να μην είναι μυϊκή αλλά συναισθηματική ή ψυχική. Μόνο από τέτοια θέση μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν.

Βάλε αυτόν τον τρόπο σκέψης στη δική σου περίπτωση

Μπορεί να σε απάτησε, να σε υποβάθμισε, να σου μίλησε άσχημα και να σου συμπεριφέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Μην μπαίνεις στη θέση του θύματος. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζεις μία τέτοια συμπεριφορά είναι στο δικό σου χέρι το αν θα την ανεχτείς η όχι. Μπορεί να έχεις πολλούς λόγους για να την ανεχτείς. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σου καλύπτει σημαντικές ανάγκες ή να αισθάνεσαι πολύ έντονα συναισθήματα για αυτόν. Ωστόσο, μη ρίχνεις όλη την ευθύνη σε εκείνον διότι τότε παρουσιάζεις τον εαυτό σου σαν αδύναμο και ανήμπορο άνθρωπο. Έχεις πολύ δύναμη μέσα σου για να θεωρήσεις ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Βρες τη δύναμή σου

Δεν υπάρχουν αδύναμοι άνθρωποι, μόνο άνθρωποι που δεν αγαπούν αρκετά τον εαυτό τους. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, θέλεις το καλύτερο για εσένα. Δεν θα κάτσεις λοιπόν σε δυσμενείς καταστάσεις να υποστείς πράγματα που σε υπονομεύουν. Άρχισε να βλέπεις τις καταστάσεις σαν παρατηρητής, ώστε να σχηματίζεις μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική άποψη για τα πράγματα. Άρχισε να σε φροντίζεις και να σου προσφέρεις αυτά που περιμένεις να σου προσφέρει ο άλλος. Μόλις το κάνεις αυτό θα δεις πως οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται άσχημα είναι πολύ λίγοι για εσένα.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

 
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: