Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο που ταρακούνησε την Ελλάδα

Ο μεγάλος σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σάμο προκάλεσε μία ασύλληπτη τραγωδία καθώς δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα αδικοχαμένα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, στο Βαθύ της Σάμου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα παιδιά ήταν μαθητές λυκείου και συγκεκριμένα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα. 

 Τα παιδιά, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, είναι από διαφορετικές οικογένειες με τους τους γονείς τους να τα ψάχνουν για περίπου μία ώρα και να μην έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους διότι δεν πήγε το μυαλό τους στο κακό. 

 Όλο το νησί της Σάμου θρηνεί για την τραγωδία με τα δύο παιδιά, τα οποία βρήκαν τον θάνατο με τραγικό τρόπο επιστρέφοντας από το σχολείο τους.

 Την ίδια ώρα, τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Από τους τραυματίες μία γυναίκα είναι σοβαρά, ενώ κάποιοι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα καθώς χρειάζονται ιατρική περίθαλψη την οποία δεν μπορεί να τους προσφέρει το νοσοκομείο του νησιού. 

 Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα C-130 θα μεταφέρει στην Αθήνα ένα 14χρονο παιδί με σοβαρά κατάγματα για να νοσηλευτεί στο Αγλαΐα Κυριακού. Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση και στην Τουρκία όπου ήδη έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα. 

 Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν από τις 14:οο όταν ο εγκέλαδος χτύπησε το ελληνικό νησί. 

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστή η τραγική είδηση με τα δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο, βυθίζοντας τους πάντες στη θλίψη.
Από την ισχυρή σεισμική δόνηση θάλασσα βγήκε στη στεριά με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για μικρά τσουνάμι, ενώ οι εικόνες με το πλημμυρισμένο Βαθύ είναι χαρακτηριστικές. 

 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναχώρησε εσπευσμένα για τη Σάμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών. 

 «Ο σεισμός είχε μεγαλύτερη διάρκεια από της Αθήνας του 1999» 

Ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια, που είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου, ταρακούνησε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. 

 Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησός είπε στον ΑΝΤ1 ότι ο σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός και είχε διπλάσια διάρκεια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. 


 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: