Οκ, ίσως δεν είναι κι επιστήμη, αν και θα μπορούσε άνετα, όμως έχει κάψει πολύ κόσμο στην προσπάθειά του να κάνει παιχνίδι και να κερδίσει το πρόσωπο.
Ένα fling είναι όλα, μα εμείς τα κάνουμε δύσκολα βάζοντας τρικλοποδιά στον εαυτό μας, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο γιατί δε δρούμε ψύχραιμα και κυρίως έξυπνα.
Παρακάτω θα βρεις 12 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, αν θες αυτή σου η γνωριμία να πάει καλά. Πολύ καλά!
1. Ένα φλερτ ίσον κανένα
Δίνοντας «τόσο-όσο», έχεις πάντα απόθεμα για να δώσεις κι άλλο. Όχι στο ίδιο πρόσωπο, το ‘χασες. Σ’ άλλο πρόσωπο. Δεν έχεις αδειάσει τις αποθήκες σου απ’ την προσφορά σ’ ένα άτομο, οπότε ξεπουλάς ό,τι έχει η αποθήκη και το πατάρι σου κι αλλού. Θα σκεφτείς τώρα εσείς «καλά τι σόι έρωτας είναι, αν μοιράζεται και σ’ άλλα πρόσωπα;».
2. Το Like δεν πάει με το κιλό
Ξεφεύγουν κάτι like ώρες-ώρες. Άντε ένα κάθε εφτά-οχτώ δικές του δημοσιεύσεις το συγχωρούμε. Αυτό όμως που δε συγχωρείται ούτε μ’ εξομολόγηση είναι το λεγόμενο τρελό σπαμάρισμα. Τα social είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, άρα ακόμα και το like μπορεί να έχει την αντιστοιχία ενός μηνύματος. Σκέψου λοιπόν να ανοίξεις το κινητό και να δεις 147 likes από τον χρήστη τάδε. Δε θα σε πιάσει σύνδρομο καταδίωξης;
3. Ποιος θέλει κάποιον χωρίς άποψη;
Όταν γουστάρεις πολύ κάποιον συνήθως θέλεις να πας με τα νερά του, να συμφωνείς μαζί του σε συζητήσεις που ανοίγει και γενικότερα ν’ ακολουθείς ενστικτωδώς την άποψη του άλλου, καθώς δε θέλεις να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις απ’ την αρχή της επαφής σας. Πηγαίνει λίγο αυτόματα σαν άσκηση αυτοσχεδιασμού που πας με το «ναι και» του συμπαίκτη σου. Όμως πέραν του ότι κρύβεις την άποψή σου, υπάρχει κι άλλος ένας κύνδυνος. Πιστεύεις, όμως, αλήθεια, ότι λέγοντας σε όλα «ναι» κολλάει κάποιος περισσότερο μαζί σου;
4. Υπάρχει λόγος που ο χώρος σου λέγεται «προσωπικός»
Είναι λάθος να βιάζεσαι να φέρεις το φλερτ σου στα λημέρια σου, ξεκινώντας από το στέκι σου και καταλήγοντας ακόμα και στο διαμέρισμά σου. Γενικότερα, είναι μεγάλο θέμα να εντάξεις κάποιον στον προσωπικό σου χώρο. Κατά γενική ομολογία ίσως είναι το δυσκολότερο στον τομέα των σχέσεων. Άλλοι δε χαμπαριάζουν από τέτοιες μικρότητες σαν και δαύτη και ανοίγουν τις πόρτες τους διάπλατα.
5. Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους
Πότε ένα ερωτικό αλισβερίσι κρατάει τις θερμοκρασίες του στα ύψη και το μυαλό σε εγρήγορση; Μα φυσικά στην αρχή, πριν ακόμη καταφέρει να «ρίξει» εντελώς ο ένας τον άλλον, πριν ακόμη η «πάλη» των δύο οδηγήσει σ’ ένα και καλά επίσημο «μαζί». Το να μην είσαι σίγουρος για το όνομα άρα και ως ένα βαθμό το περιεχόμενο της σχέσης σας, είναι αυτό που θα φουντώσει τα αίματα, τουλάχιστον γι’ αρχή.
6. Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται ποιος κερδίζει
Δεν είναι μόνο λουλούδια το φλερτ, έχει και τη ζόρικη πλευρά του. Δύσκολες εννοούμε όλες εκείνες τις στιγμές, που έχει πάει κάτι λάθος στους υπολογισμούς σας κι εκείνος σας αντιμετωπίσει σαν κάτι δεδομένο. Δεδομένο; Η λέξη-φωτιά του φλερτ που όλοι θέλουν να αποφύγουν και κανείς δεν ξέρει τον τρόπο, καθώς δεν είναι κάτι που επιδιώκεις και συνήθως αφορά στην υπερ-έκθεση συναισθημάτων που είτε έχεις είτε όχι ως άνθρωπος.
7. Δεν πας να κάνεις χρέη γονιού
Ούτε φίλου, ούτε συγκάτοικου, ούτε ντελιβερά, αλλά αυτά είναι για τα μετέπειτα στάδια της γνωριμίας σας. Και δεν πρόκειται μόνο για θέμα να καταπολεμήσεις τις ψυχαναγκαστικές σου τάσεις ελέγχου αυτό το κομμάτι που αφορά τη γονική φροντίδα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να μην του τα πασάρεις όλα έτοιμα σε χρυσή πιατέλα
8.Όταν πάει το πράγμα προς το καλό, το πολύ καλό, οριακά νιώθουμε τύψεις να το παραδεχτούμε, λες και ζούμε στο Μεσαίωνα.
Από την άλλη, αν το δώσεις και στο πιάτο, μπορεί να και να μη βγει σε καλό. Όμως δες το απλά. Η μια άποψη είναι ξεκάθαρα συντηρητική και η άλλη, όχι. Αυτά σε άλλη πραγματικότητα, γιατί εδώ παίζεις με τους δικούς σου κανόνες και ο στόχος είναι, ό, τι ήξερε, να το ξεχάσει. Έχεις κάνει λοιπόν εμφανή τη διάθεσή σου για οριζόντιο τέννις, το ξέρει, το περιμένει, το ελπίζει.
9. Κρατώντας την προσωπικότητά σου σε καταστολή
Η κατάρα των δυναμικών ανθρώπων με δυο λόγια, που είτε δεν ξέρουν πώς να πλασάρουν την προσωπικότητά τους, είναι θέμα μάρκετινγκ δηλαδή, είτε την υπερπλασάρουν θέλοντας να αποδείξουν τα αυταπόδεικτα. Έφτιαξες ένα χαρακτήρα που θρέφεται από τα πάντα και ταυτόχρονα από τίποτα. Χαρακτήρα που όσο πιθανόν είναι να ιντριγκάρει τον ενδιαφερόμενο και να τον ελκύσει, άλλο τόσο πιθανόν είναι να τον τρομάξει, να τον παρεξηγήσει και συνεπώς να τον απωθήσει.
10. Απόψε βγαίνεις με φίλους;
Βεβαίως και δε θα είσαι συνεχώς σε διαθεσιμότητα, αφού είχες ζωή και πριν το φλερτ αυτό που έσκασε στη ζωή σου. Δε θα παρατήσεις τη ζωή σου επειδή ερωτεύτηκες κι όσο κι αν «δεν αντέχεις» θα δεις πως μόνο κακό σου κάνει η προσκόλληση. Ο καθένας στο σπίτι του λοιπόν• με αυτόν τον τρόπο παρατείνετε τη μαγεία μέρα με τη μέρα, ανυπομονείτε να δείτε ο ένας τον άλλον, συνεχίζεται η μυσταγωγία των ραντεβού
11. Δείξε ρομαντισμό αλλά πέτα τα κλισέ
Ο ρομαντισμός είναι ναι μεν προσωπική υπόθεση, έχει όμως και κάποια καθολικά κλισέ που επειδή τα ξέρουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε μάθει και να τα περιμένουμε. Εκεί που νομίζει πως ξέρει τη συνέχεια του έργου, είναι η δική σου σειρά να ξεπεράσεις κάθε προσδοκία. Όχι, ιδιαίτερες δυνάμεις δε σού βρίσκονται για πολλά-πολλά, ας είμαστε ρεαλιστές κι ας περιοριστούμε σε κάτι χωρίς κόπο, αλλά με πολύ πάθος.
12. Like a fling, με δυο λόγια
Αυτό που μας κάνει να το χάνουμε στον έρωτα, είναι ότι πάνω στην ένταση και την αναμπουμπούλα που νιώθουμε όταν αρχίζουμε να νιώθουμε πράγματα, δρούμε σπασμωδικά. Αντί να γίνει παιχνίδι, γίνεται ένας αγώνας γεμάτος άγχος κι ανασφάλεια καταλήγοντας να λειτουργούμε εν τέλει τελείως ανορθόδοξα, σε ένα σενάριο που η χαλαρότητα και η ελευθερία είναι το ζητούμενο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
0 σχόλια: