Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 2-1

Παλικαρίσια πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League πήρε την Τρίτη ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν ο κακός του δαίμονας.
Χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε στο β’ ημίχρονο και, αφού νωρίτερα ο Ζίβκοβιτς τον κράτησε ζωντανό στο ματς με τις σωτήριες αποκρούσεις του, ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-1 των Πορτογάλων στην -άδεια λόγω κορωνοϊού- Τούμπα και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη φημισμένη και πανάκριβη ομάδα του Ζέσους.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν «αέρα» δύο τερμάτων χάρη στο αυτογκόλ του Βερτόνχεν στο 63' και το παρθενικό γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του, με τους Πορτογάλους (που είχαν δοκάρι στο 29΄με τον Πίζι) να μειώνουν απλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ράφα Σίλβα.

Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ, σε διπλά παιχνίδια (22 & 30 Σεπτεμβρίου) με έπαθλο μία θέση στα... αστέρια!

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στην αναμέτρηση σε σχηματισμό 3-4-2-1. Συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μιχαηλίδη, Ίνγκασον και Βαρέλα να συνθέτουν την τριάδα της άμυνας.

Ο Κρέσπο ήταν δεξί φουλ μπακ, ενώ ο Γιαννούλης βρισκόταν στην απέναντι πλευρά. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Πέλκα και Τζόλη να παίζουν πίσω από τον Άκπομ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα με σύστημα 4-3-3 και χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε στην Τούμπα η Μπενφίκα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με τους Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Φερτόνγκεν και Γκριμάλντο να αποτελούν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Την τριάδα στο κέντρο των «αετών» της Λισαβόνας συνέθεταν οι Πίζι, Βάιγκλ και Τααράμπ, ενώ την επιθετική τριπλέτα της Μπενφίκα απαρτιζόταν από τους Πεντρίνιο, Έβερτον και Σεφέροβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Σβαμπ τροφοδότησε αριστερά τον Τζόλη, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, ωστόσο ούτε ο Άκπομ στο κέντρο της άμυνας, ούτε ο Πέλκας, που βρισκόταν δεξιά εντός περιοχής, δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Λουζιτανοί απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Σεφέροβιτς, ο οποίος έκανε ένα σουτ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 16ο λεπτό η ομάδα του Φερέιρα απείλησε εκ νέου τους Πορτογάλους. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ ο Μιχαηλίδης έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της Μπενφίκα, ωστόσο ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Γενικά οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο 20λεπτο είχαν πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο στη συνέχεια αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς το συγκρότημα του Ζέσους ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους.

Η Μπενφίκα πήρε την κατοχή και πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε με οργανωμένη άμυνα να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή του.

Στο 25ο λεπτό ένα σουτ του Βάιγκλ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς, που απομάκρυνε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σεφέροβιτς έπιασε μία κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βλέποντας όμως την προσπάθειά του να μη βρίσκει στόχο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μπενφίκα στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 29ο λεπτό, όταν ο Πίζι εκτέλεσε ένα φάουλ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Η ομάδα του Ζέσους συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το γκολ, που θα της έδινε το προβάδισμα.

Ωστόσο αυτό δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς και στο 42ο λεπτό ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ενήργησε σωτήρια, απομακρύνοντας την μπάλα αυτή τη φορά, μετά το σουτ του Πεντρίνιο έξω από την περιοχή, στην τελευταία αξιόλογη φάση του Α' μέρους.

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μετά από πολύ ώρα απείλησε τον Βλαχοδήμο, που για αρκετή ώρα είχε ρόλο θεατή στο παιχνίδι.

Στο 53ο ο Βλαχοδήμος έδιωξε με γροθιές την μπάλα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό απειλήθηκε από τους Πέλκα και Ίνγκασον, οι οποίοι σούταραν, χωρίς όμως να βρουν στόχο.

Κόντρα στη ροή του ματς η Μπενφίκα θα μπορούσε να προηγηθεί στην πρώτη καλή της ευκαιρία στο β' ημίχρονο. Στο 57ο λεπτό ο Έβερτον βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε «όχι» και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Ό,τι δεν μπόρεσαν οι Πορτογάλοι πάντως το πέτυχε ο «δικέφαλος» του Βορρά, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στο 63ο λεπτό.

Μετά από εξαιρετική προσπάθεια ο Γιαννούλης μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή και έδωσε αριστερά στον Άκπομ, ο οποίος έκανε το γύρισμα, με τον Βερτόνχεν στην προσπάθειά του να απομακρύνει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Στη συνέχεια η Μπενφίκα προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Ζέσους να περνάει και δεύτερο επιθετικό (Νούνιες) στο ματς στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει η ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ πάντως εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι αετοί της Λισαβόνας βγήκαν μπροστά βρήκε περισσότερους ανοιχτούς χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον νεοαποκτηθέντα Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Πιο συγκεκριμένα στο 75', μετά από φοβερή ενέργεια του Γιαννούλη και πάσα του διεθνούς μπακ, ο Σέρβος, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο εννέα λεπτά νωρίτερα, έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, κάνοντας το 2-0 για τους Θεσσαλονικείς. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε το τέρμα του, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Στη συνέχεια η Μπενφίκα πίεσε για να μπει εκ νέου στο ματς και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ράφα Σίλβα.

Πέραν τούτου ουδέν με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά μία τεράστια πρόκριση, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μάλιστα με την παρουσία του στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφαλίζει ακόμα πέντε εκατομμύρια ευρώ!

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 2-1

Γκολ: 63' αυτ. Βερτόνχεν (ΠΑΟΚ), 75' Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), 90+4' Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα)

Κίτρινες: Πέλκας, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Εσίτι, Σβαμπ - Αλμέϊδα

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Κρέσπο, Γιαννούλης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (80' Εσίτι), Πέλκας (67' Αντρίγια Ζίφκοβιτς), Ακπομ (70΄ Σφιντέρσκι).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόγκεν, Γκριμάλντο, Τάαραμπτ (78' Ράφα Σίλβα), Βάϊγκλ, Πίτζι, Εβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνες Ριμπέϊρο).


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: